Struka odabrala najbolje trenere sezone

Array

U hotelu Olimpija u Vodicama, od 21. do 23. lipnja, održan je seminar za košarkaške trenere A1 i A2 muške te A1 ženske lige. Sudjelovanje na ovom seminaru bilo je obvezno za sve trenere, budući da je ono uvjet za dobivanje trenerske licence za sezonu 2013./2014. Na seminaru je prisustvovalo oko 90 hrvatskih trenera.

Kako je to i dosad bio običaj, treneri su posljednjeg dana seminara birali najboljeg među sobom za proteklu sezonu. Za najboljeg trenera u muškoj košarci izabran je Danijel Lutz (Cibona Zagreb), osvajač dvostruke krune, prvenstva Hrvatske i kupa „Krešimira Ćosića“. On je uvjerljivo pobijedio svog kolegu Antu Nazora (Zadar) 77:13 u omjeru dobivenih glasova.

„Velika je čast kada te izaberu kolege, a sama činjenica da sam naslijedio veliko trenersko ime kao što je Jasmin Repeša, samo pojačava ovaj izbor. Drago mi je što se uz provjerena imena pojavilo dosta mladih trenera koji su pokazali da, osim što rade kvalitetno, na njih hrvatska košarka može ozbiljno računati u budućnosti“, izjavio je 32-godišnji Lutz.

Mnogo neizvjesnije bilo je u izboru trenera godine u ženskoj košarci. Struka je birala između najtrofejnijeg hrvatskog trenera i izbornika ženske košarkaške reprezentacije, Stipe Bralića, koji je ovu nagradu osvajao zadnje četiri godine, i Vladimira Ivankovića, trenera Novog Zagreba, koji je s tom ekipom osvojio dvostruku krunu, prvenstvo Hrvatske i kup „Ružice Meglaj Rimac“. Pobjedu je odnio Ivanković rezultatom 46:41 u omjeru dobivenih glasova.

vladimir-ivankovic

“Ponosan sam na ovu nagradu, jer ona dolazi od struke, od trenera koji žive za košarku i od košarke. No, ova nagrada ne pripada samo meni. Ova nagrada pripada i mojim suradnicima, Željku Ciglaru i Kristijanu Jagatiću, bez kojih zasigurno osvajanje dvostruke krune, a time i ove nagrade”, ne bi bilo moguće.

“Ova nagrada pripada i mojim igračicama, koje su svojim radom i zalaganjem postigle rezultate, i koje imaju veliku zaslugu za ovu nagradu. Nagrada “trener godine” je poticaj za daljnji rad i usavršavanje. Hvala svim onima koji su naš rad prepoznali i dali nam svoje glasove,” rekao je Ivanković.

Što se ovoga izbora tiče, s nestrpljenjem ćemo iščekivati izbor najboljeg trenera za sljedeću sezonu. Konkurencija će biti žestoka, budući da su se naša dva najveća trenerska imena, Jasmin Repeša i Neven Spahija, vratila u Hrvatsku te će biti vrlo zanimljivo pratiti njihove dvoboje. Veliku će konkurenciju, sasvim sigurno, imati u mladom i ambicioznom Anti Nazoru.

Što se ženske košarke tiče, očekujemo novi neizvjesni „okršaj“ Bralić-Ivanković. Bit će vrlo zanimljivo, bez ikakve sumnje.

Related Articles