Split nes(p)retno poražen u Sloveniji

Array

Dramatična utakmica u Novom Mestu ipak je pripala Krki, a Splitu ostaje veliki žal za propuštenom prilikom jer su odigrali i više nego dobru utakmicu. Na kraju su presudili detalji, a i sudačka trojka.


Druga ABA liga, 7. kolo, 30. studeni

Krka-Split 87:85 (21:20, 17:17, 22:21, 27:27)

Kovačević 25, Dimec 17, Cinac 14, 8sk ; Širko 23, Scott 14, Filipović 10, Marčinković 10


Druga ABA liga još jednom se pokazala kao pun pogodak te već tradicionalno postala sinonim za dramatične utakmice. Nažalost, ovoga puta “Žuti” nisu uspjeli slaviti, ali su ostavili itekako dobar dojam. No, domaćini su uzeli ono važnije od dojma, a to su bodovi. Kvalitetna ekipa Krke na početku nije imala rješenja za goste koji su s nekoliko šuteva i kontri došli u prednost. Ipak, Slovenci preokreću rezultat i igraju bolje sve do 10-0 serije Splita kojom se nakratko vraćaju prednost.

Egal je potrajao sve do posljednje četvrtine, kada je Krka svoju malu prednost preobrazila u 11 razlike, ali uporni Splićani se nisu olako predavali. Novom serijom se vraćaju i dolaze do vodstva pred sam kraj susreta. Imali su dva napada na plus jedan. U prvom otvorenu tricu promašuje Marčinković, a u drugom istu stvar ponavlja Kedžo. Slovenci mirnom rukom lanjskog igrača Zadra, sjajnog šutera Kovačevića, dolaze do plus tri (83:80) dvadeset sekundi prije kraja.

Tada Kalajžić pogađa jedno bacanje, a promašeno drugo dolazi do Širka koji pogađa oba bacanja za novo izjednačenje. Kovačević je bio hladnokrvan i pogodio sva bacanja, a lopta mu je sretno došla u ruke nakon što je Marčinković skoro presjekao izvođenje lopte sa strane domaćina. U potpuno ludoj završnici Scott promašuje ulaz za izjednačenje, ali dohvaća loptu i daje pas za pobjedu Splita, no suci misle drugačije i kažu da je Amerikanac gazio liniju, a bio je gotovo metar u terenu. Tada neshvatljivu grešku u izvođenju rade i domaćini, da bi suci ponovno sumnjivo oduzeli loptu Splitu i priči je bio kraj.

Moramo istaknuti i mladog Vrgoča kojem je danas Skelin pružio puno veću minutažu nego uobičajeno, a on mu je na najbolji način uzvratio sa sedam poena. Split je sada na omjeru 3-4, a Krka sretno i spretno stiže do svoje pete pobjede u sezoni.

Related Articles