Sven Smajlagić:”Treniram s Cibonom, volio bih obući najdraži dres”

Zagrepčanin Sven Smajlagić uskoro će navršiti 30 godina, a iza njega je već deset godina bogate i više inozemne karijere koju su obilježile tri sezone u Slovačkoj, gotovo tri u Bosni i Hercegovini, te nešto kraći izleti u Sloveniju, Grčku i Francusku. Od većih rezultatskih uspjeha iza sebe broncu sa juniorskog EP i seniorski naslov prvaka BiH sa Zrinjskim od prije dvije godine.

Prošlu sezonu je igrao za Zabok, a nakon završetka karantene priljučio se treninzima Cibone.

”Zvao me trener Velić i pozvao da treniram s Cibonom što mi je naravno velika čast i želja, a to je i moj klub. Imao sam i prethodnih sezona nekoliko puta opciju da dođem u Cibonu, ali svaki puta se to izjalovilo. Naravno da bih nakon deset godina opet volio obući najdraži dres, ali vidjet ćemo što donosi ljeto”..kaže Sven koji je kadetski i juniorski staž odradio upravo u Ciboni, a male seniorske minute dohvatio je 2010.godine. 

”Sjećam se kadetskog i juniorskog staža u Ciboni gdje su me trenirali Danko Miholić i Pino Grdović. Radilo se zaista odlično i puno više nego što danas rade mladi igrači. Mi smo kao kadeti igrali na posudbi u Rudešu i to nam je bilo veliko iskustvo”.

Sven je sin istaknutog bivšeg rukometaša Irfana Smajlagića ali se ipak nije odlučio za rukomet.

”Tata me nikada nije tjerao na rukomet. Trenirao sam nogomet, rukomet i atletiku kroz trčanje, ali sam se odlučio na košarku koju sam kao dijete volio gledati. Moji prvi košarkaški koraci napravljeni su u HKA (Hrvatska košarkaška Akademija) gdje me je trenirao Krešimir Žganec i tu sam praktički ostao do odlaska u kadete Cibone. Nakon nekog vremena u HKA svi smo prešli u KK Fenix.”..prisjeća se svojih prvih košarkaških dana

U Ciboni je 2008.godine stigao do juniorskog naslova prvaka Hrvatske, a sastav Cibone su činili:

Marko Petrović, Toni Brnas, Ante Mioč, Sven Smajlagić, Marko Terešak, Mario Čavala, Dino Hodžić, Tomislav Zubčić, Vedran Brozović, Hrvoje Vučić, Leon Radošević i Dragan Šekelja.

Nastupao je za mlade reprezentativne selekcije, a prilikom jednog kampa HKS-a u Poreču čuo je i ovo:

”Godinu dana prije našeg nastupa na EP za kadete u Španjolskoj nitko nas nije stavljao u ozbiljnu poziciju da se možemo boriti za neku od medalja. Čak su govorili da smo izgubljena generacija, a tada je trener Robert Bobo Jurković kazao zapamtite ova selekcija će osvojiti medalju. I stvarno nakon četvrtog mjesta na kadetskom EP dvije godine poslije u Grčkoj smo stigli do bronce gdje smo u polufinalu igrali protiv pobjednika Grčke, a za broncu dobili Francusku. Tada nas je vodio Vlado Vanjak. Imao sam značajnu ulogu u svim tim nastupima, a jedino mi je žao što sam zbog ozljede skakačkog koljena godinu dana poslije izgubio mogućnost da nastupim na U19 SP na Novom Zelandu. Isto tako godinu poslije Hrvatska je bila domaćin U20 prvenstva gdje također nisam igrao zbog problema s koljeno.”

Cijeli članak pročitajte na:http://ksz-zagreb.hr/vijesti/smajlagic-cibona-je-moj-klub-a-zelja-za-povratkom-je-prisutna-36990

Related Articles