Svetislav Pešić:”Odigrati sljedeću sezonu u ovakvom sistemu bit će vrlo teško”

Iako različite sportske organizacije još razmišljaju o tome trebaju li se košarkaška natjecanja nastaviti ove sezone i ako da, u kojem obliku, trener Barcelone Svetislav Pešić iznio je svoje mišljenje po tom pitanju. Srpski stručnjak smatra kako bi se natjecanje trebalo odigrati do kraja, neovisno u kojim datumima.

„Cilj mene i kluba je završiti sezonu, imamo razne mogućnosti za trening. Vidjet ćemo što će odlučiti španjolska Vlada, nastavak sezone ne ovisi o nama.“ – kaže Pešić.

_

Isto tako, napomenuo je kako oni koji donose odluke o nastavku ili završetku sezone, moraju razmišljati „izvan okvira“ kako bi donijeli najbolje odluke.

„FIBA, Euroliga i vodstva nacionalnih liga moraju biti pragmatični i imati dovoljno kreativnosti da odluče kako ćemo završiti ovu, ali i igrati sljedeću sezonu. Ne smijemo zaboraviti da europska košarka nije NBA gdje se igra samo jedno natjecanje, pa su i takve odluke složenije.“

Na kraju je dodao da situacije poput ove pokazuju koliko je važno da se na svim razinama košarkaške organizacije dobro surađuje.

„Mislim da je suradnja svih košarkaških razina najvažnija, a odigrati sezonu u ovakvom sustavu sljedeće godine bit će gotovo nemoguće. Sada je vrijeme da se donesu odluke o završetku ove, ali i sustavu natjecanja za sljedeću sezonu. U potpunosti shvaćam vodstva Eurolige i ACB lige da su te odluke vrlo složene.“ – zaključio je Pešić.