Utorak, 27 srpnja, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Sveučilište u Zagrebu pokorilo Hrvatsku

  Na završnici sveučilišnog prvenstva u Puli studenti iz Zagreba osvojili su četverostruku krunu. Slavili u muškoj i ženskoj konkurenciji u košarci te haklu tri na tri.

  - Advertisement -

  Kod muškaraca u napetoj polufinalnoj utakmici Zagrepčani su svladali Splićane, a u finalu su bili bolji od Sveučilišta u Osijeku koje je izbacilo Zadrane. U momčadi su igrali Goran Kragulj, Dorian Ribarić, Filip Tušek, Filip Čulek, Domagoj Matić, Ervin Mujkanović, Matej Levanić, Alan Baričević, Don Tomac, Marko Zadro i Damir Mijić. Treneri su bili Luka Bekavac, Hrvoje Božić i Davor Pavlović.

  Za razliku od muških kolega koji su imali poprilično težak posao i igrali su napete utakmice, zagrebačke studentice pokazale su popriličnu dominaciju. Najprije su u polufinalu lakoćom slavile protiv Zadranki da bi u finalu također lagano slavile protiv Splićanki. Zlatom su se okitile: Anja Škara, Anja Majstorović, Ružica Džankić, Sara Plavljanin, Ana Karaga, Danijela Fuštin, Antonija Jurić, Zrinka Spretnjak, Marina Kalebić, Manda Dalić, Dajana Šarić i Marina Giljanović.

  U finalu hakla Sveučilište u Zagrebu u sastavu Luka Cindrić, Ivan Markusi, Matija Maljić, Grgo Jušić je svladalo Veleučilište Lavoslav Ružička iz Vukovara rezultatom 12:5. Njihove kolegice u sastavu Rahela Mikulić, Manda Dalić i Dajana Šarić bile su bolje od Riječanki 6:3. Valja napomenuti da su Manda i Dajana osvojile dva zlata.

  Sve četiri selekcije osigurale su sljedeće godine nastup na europskom prvenstvu. U košarci će se ono održati u Kopru u Sloveniji, a hakl će se igrati u Kragujevcu.

  Rezultati

  Muški

  Sveučilište u Zadru – Sveučilište u Osijeku 56:71
  Sveučilište u Zagrebu – Sveučilište u Splitu 74:67

  Za treće mjesto

  Sveučilište u Zadru – Sveučilište u Splitu 87:92

  Finale

  Sveučilište u Zagrebu – Sveučilište u Osijeku 74:61

  Žene

  Sveučilište u Splitu – Sveučilište u Osijeku 88:78
  Sveučilište u Zagrebu – Sveučilište u Zadru 101:56

  Za treće mjesto

  Sveučilište u Osijeku – Sveučilište u Zadru 76:73

  Finale

  Sveučilište u Zagrebu – Sveučilište u Splitu 81:53

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE