Talentirani Šibenčanin nadomak Cibone?

Array

Odlaskom Smusha Parkera u Ciboni su u potrazi za riješenjem praznine na poziciji organizatora igre. Prema izvorima iz Šibenika na meti aktualnih prvaka je mladi reprezentativac Hrvatske, Martin Junaković.

Junaković je trenutno član drugoligaškog kluba GKK Šibenik. U rodni grad se vratio nakon neslavne epizode u Cedeviti koja ga je dovela u svoje redove kao jednog od najdarovitijih mladih košarkaša u državi.

U Šibeniku, koji se bori za sam vrh lige, Martin je odigrao 11 utakmica, a u prosjeku bilježio 14,5 poena po susretu.

Kontakte s 18-godišnjim košarkašem potvrdio je i sportski direktor šibenskog drugoligaša, Zoran Kalpić:

“Martin je naš igrač koji ima ugovor. Cibona je pokazala interes za njegovim uslugama, voljni su ga angažirati. Mi imamo dogovor s njegovim menadžerom Robertom Jablanom, koji nam ga je ustupio na razvijanje, da ako ga zatraži bilo tko od ABA ligaša da ga pustimo u taj klub”, izjavivši za Radio Šibenik te dodao:

“Mi ćemo se držati dogovora, nije nam na kraj pameti da ga izigramo. Jablan je uvijek radio usluge klubu, nikad u životu nije naplatio proviziju za svoje igrače i smatram da trebamo takvu trampu njegovati i dalje i može nam biti samo drago što je jedan takav klub kao Cibona zainteresiran za Junakovića, to je samo potvrda našeg dobrog rada u klubu.”

Također, Kalpić je otkrio kako još nije došlo do obostranog dogovora:

“Tako je, još uvijek to nije definitivno, još nije došlo do dogovora. Martin će najnormalnije igrati utakmicu za nas na Baldekinu u subotu, a što će biti dalje ovisit će o Ciboni, menadžeru, a i igraču.

Pregovori su u tijeku, GKK Šibenik ima svoje obveze koje mora izvršiti jer je tako bilo dogovoreno, a mi sve radimo transparentno. Ukoliko dođe do tog transfera, iako gubimo dobrog igrača, mora nam biti drago zbog njega kao što nam je drago zbog Darija Šarića što napreduje, odnosno što ćemo imati još jednog dobrog igrača u ABA ligi,” zaključio je Kalpić.

Spomenimo još kako su Martin Junaković i Dario Šarić zajedno dijelili svlačionice prije odlaska u prijestolnicu, točnije Martin u Cedevitu, a Dario u Zagreb.

Related Articles