Talijanski kup: Montepaschiju novi trofej

Array

Ovog vikenda se igrala završnica talijanskog kupa. Momčadi Montepaschija i Varesea su bile uvjerljive kroz završnicu. U polufinalnim susretima Montepaschi je slavio protiv Sardegne Sassari s 78:85, a Varese je bio bolji od Rome s 81:71.

U finalu je pak kvalitetniju igru pokazao Montepaschi i zasluženo slavio.

Montepaschi, koji je inače bio kao gost Vareseu na završnici, odlično je ušao u susret. Naime, uspjeli su gosti nakon uvodnog ispitivanja snaga zaigrati agresivnije i odlučnije, a to se brzo pokazalo i na semaforu. Prvu četvrtinu su zaključili s dvoznamekastom razlikom.

Nastavili su naravno istim ritmom i u nastavku. Konstatno povećavajući prednost do poluvremena (43:29), te nastavili i u trećoj četvrtini (66:49). No, domaćini su se polako pokazivali naznake krajem treće dionice da se neće tek tako predati.

A to su i pokazali u posljednjem periodu kojeg su dobili s čak 25:11. Dalekometnim projektilima Mikea Greena su polako topili prednost gostiju. Tri minute prije kraja su se i opasno približili na tri poena zaostatka, ali rasploženi Bobby Brown je zaslužan što je samo na tome ostalo. Završilo je s 77:74 za Montepaschi.

Brown je pomogao Montepaschiju s 25 poena, pridružio mu se Daniel Hackett sa 17 koševa. Kod Varesea je najbolji bio Mike Green s 29 poena.

Važno je još napomenuti kako je Armani Milano, za kojeg nastupa naš Leon Radošević, poražen u četvrtfinalu protiv finalista Varesea. Leon je u tom susretu upisao solidnih osam poena za devet minuta na parketu.

Related Articles