Subota, 28 svibnja, 2022
More

  Tanjević: “Krešo Ćosić mi je rekao da ne budem bosanska budala te kako neću nikada požaliti ako ga potpišem”

  Bogdan Tanjević je uz pokojnu legendu hrvatske košarke, Krešimira Ćosića, bio najvažnija osoba u karijeri Dejana Bodiroge. U sezoni 1990-91, posljednjoj punoj sezoni u bivšoj Jugoslaviji, Bodiroga je već bio protagonist prve momčadi Zadra. Međutim, politička pitanja utjecala su na njegovu karijeru. Iako Bodiroga nije imao osobnih problema u Zadru, kao Srbin u Hrvatskoj na rubu stravičnog rata, ostanak nije bio opcija. Ćosić, njegov mentor, je zajedno s Dejanovim starijim bratom Željkom i Nedeljkom Ostarčevićem – bivšim igračem Zadra otišao u Trst pokušavajući uvjeriti Bogdana Tanjevića da potpiše Dejana.

  “Izvršili su veliki pritisak na mene, ali bio sam pomalo sumnjičav jer su propisi tada dopuštali samo dva stranca i obično biste potpisivali Amerikance”, prisjetio se Tanjević. “Pitao sam: ‘Kako mogu potpisati 18-godišnjeg igrača kao stranca?’

  Tada mi je moj dobar prijatelj Ćosić rekao: “Ne budi bosanska budala. Potpiši ga i nikada nećeš požaliti.” Ali tu je bio dodatni problem, njegova dokumentacija. Dejan je bio pod ugovorom i Zadar ga nije htio pustiti. Unatoč svemu, odlučio sam ga potpisati. Proveo je jednu sezonu trenirajući sa Stefanelom iz Trsta bez igranja, a nakon samo dva treninga shvatio sam kakav dijamant imam u momčadi.”

  https://www.youtube.com/watch?v=I4Agfwv6O_Y

   

   

   

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave