Teodosić i Marković ispisali povijest Serie A

Array

Duga je i svjetski poznata povijest rivalstva bolonjskih košarkaških klubova. Jučer je u sklopu 14. kola Serie A odigran još jedan derbi, a domaći Virtus razbio je Furtitudo 94:62.

Virtus Bologna složila je ove sezone izvrsnu momčad, pa su tako iznimno uspješni i na europskoj sceni gdje u sklopu Eurocupa vode u grupi A, a njihov razigravač Miloš Teodosić proglašen je MVP-ijem na polovici sezone. U jučerašnjem dvoboju igrala je samo jedna momčad, već nakon prvih 10 minuta prednost je bila ogromnih +11. Do kraja dvoboja Virtus je potvrdio dominaciju i upisao novu pobjedu kojom je učvrstio prvu poziciju na ljestvici talijanske lige s omjerom 12:2.

Srpski košarkaši Teodosić i Marković postali su prvi duo u povijesti talijanske lige koji je na jednoj utakmici imao 10 i više asistencija, svaki. Od ukupno 24 asistencija Virtusa, oni su podijelili čak 20, svaki po 10. Nevjerojatnu utakmicu odigrao je i Kyle Weems koji je za samo 22 minute ubacio 32 poena. U gostujućim redovima igrao je hrvatski reprezentativac Rok Stipčević, ali za 16 minuta nije se upisao u strijelce.

Related Articles