Tišina razara prvake?!

Pod Tornjem i dalje vlada tišina, navijači imaju brojna pitanja na koja nitko ne odgovara. Ovaj scenarij podsjetio nas je na 2014. i osvajanje ABA lige, uz velike najave igranja Eurolige. Kada je euforija splasnula, mjesto u najjačem europskom natjecanju prepušteno je Zvezdi, a Vukovi su nastavili životariti. U prethodnoj sezoni Cibona je ponovno napravila veliko iznenađenje, kada je „metlom“ u finalu PH pobijedila Cedevitu i tako osvojila naslov prvaka nakon 6 godina. Zagreb je živnuo, navijači Cibone vratili su se na tribine, ali sve to bilo je kratkog vijeka. Šampionska momčad se raspala, igrači su otišli u Češku, Crnu Goru, dok neki još ni danas nemaju klub.

U situaciji kada klub nema novaca, navijači bi možda i imali razumijevanja za skromniji budžet i momčad kada bi vodstvo izašlo pred medije i reklo: „Predstavljamo vam stanje kluba na današnji dan, plan oporavka trajat će xy godina, a mi ćemo se okrenuti našem omladinskom pogonu…“

Međutim, iz kluba informacije dolaze na kapaljku, svaki pokušaj uspostave komunikacije od strane navijača i medija s predstavnicima kluba ostaje samo na pokušaju, čast iznimkama. Crošarka je uputila niz upita, htjeli smo navijačima prenijeti kakav je stav kluba o tome što je u srpnju Središnji državni ured za sport dao tumačenje kako Cibona nema status profesionalnog kluba. Isto tako, direktora Čavlovića zamolili smo za intervju u kojem bi navijačima definirao ciljeve za nadolazeću sezonu, kao i objasnio situaciju u kojoj se klub nalazi. Pogađate, interesa za takvo što nije bilo. Nova sezona je pred vratima, a aktualni hrvatski prvak nema kompletiran roster.

Naš poznati karikaturist Nik Titanik, također je prepoznao nezainteresiranost kluba za prenošenjem aktualnosti navijačima.

Foto/izvor: Nik Titanik Studio


Ostaje pitanje, iz kojeg razloga sadašnje vodstvo ne želi dijalog sa svojim navijačima? Cibona je bila i je velik klub, a veliki klubovi moraju cijeniti puk koji diše za njih. Vodstvo kluba je prolazno, a navijači ostaju pa zato i zaslužuju odgovor na pitanje: što se to događa s njihovim klubom?