Tomić: Najbolja sezona karijere u Zagrebu

Array

Hrvatski košarkaš Ante Tomić igra u velikoj formi ove sezone u dresu Barcelone, a svjedoči o tome i nagrada za najkorisnijeg igrača (MVP) veljače u španjolskoj Endesa ligi.

“Ova nagrada pokazuje da je odlazak iz Reala prošlo ljeto i dolazak u Barcelonu bio dobar potez. Osjećam se vrlo ugodno u momčadskom sustavu, na treninzima s kolegama i sretan sam životom u Barceloni,” prenosi AS izjavu našeg centra koji je tijekom veljače u ligi imao prosjek od 20.3 poena i 9.3 skokova.

“Istina je da sam u posljednje tri utakmice u Endesa ligi igrao vrlo dobro, možda je to bilo i najbolje razdoblje u posljednje četiri godine koliko sam u Španjolskoj, no svejedno mi je najbolja sezona u karijeri bila 2008./09. kada sam kao igrač Zagreba bio MVP regionalne ABA lige. Mislim da sam sada na toj razini, ali nadam se da ću još napredovati” dodao je 26-godišnji Dubrovčanin.

Tomić ni sam ne zna konkretan odgovor na pitanje zašto danas igra toliko bolje nego kada je nosio dres Reala.

“Puno se toga promijenilo u mojoj igri, a sustav koji gaji Barcelona mi više odgovara nego onaj stari. Možda mi je trebalo neko vrijeme da posložim sve što imam kao igrač, ali želio sam dokazati sam sebi da imam karakter, talent, snagu i želju. Mislim da sam sve to dobio, a sada želim nastaviti napredovati, i u napadu i u obrani,” zaključio je Tomić.

Related Articles