Tomislav Zubčić novi je član talijanskog Napolija

Potpisao je ugovor na godinu dana, a Napoli će mu biti čak petnaesti klub u karijeri.

Tomislav Zubčić, hrvatski krilni centar (213 cm), novi je član talijanskog prvoligaša Napolija. To će mu biti čak petnaesti klub u seniorskoj karijeri.

Prošle sezone je odigrao vrlo upješnu sezonu u London Lionsima. Osvojili su domaće prvenstvo i Kup, a u EuroCupu su dogurali do osmine finala gdje su poraženi od Joventuta našeg Ante Tomića.

U britanskom prvenstvu imao je prosjeke od 12.1 poena, 3.9 skokova i 2.2 asistencije, dok je u EuroCupu bio i efikasniji – 13.4 poena, 3.9 skoka i 2.1 asistenciju po utakmici. Možemo slobodno reći kako je bio prvo ime ekipe koja u narednim sezonama cilja na ulazak u Euroligu.

U Napoliju će ga dočekati hrvatski trener Igor Miličić, koji je usporedno i izbornik Poljske. U Serie A su prošle sezone završili kao 12. od 16 klubova koliko ih se natječe u najjačem rangu talijanske košarke, a ove sezone očekuju napredak.

Ako ništa, košarka osim financijskog djela i sportskih uspjeha nosi i drugu stranu priče. Tomislav ju je svakako iskoristio i ako ništa, na kraju karijere može biti zadovoljan jer je zaista “vidio svijeta” kako se kaže kod nas, upoznao brojne kulture i stekao nova iskustva. Upravo zato je košarka tako lijep sport.

Related Articles