Toni Prostran promijenio klub u Švedskoj

Array

Hrvatski razigravač i po izboru FIBA-e član najbolje petorke svjetskog prvenstva do 19 godina iz 2010. godine, Toni Prostran, svoj je prošlosezonski klub Norrkoping zamijenio s drugim švedskim klubom – LF Basketom.

Iza 24-godišnjeg Prostrana je vrlo dobra sezona, gdje je za Dolphinse u 39 utakmica u prosjeku bilježio 16,2 poena, 2,9 skokova i 6,3 asistencija po susretu, čime je bio drugi dodavač lige. Prema izboru portala eurobasket.com proglašen je najboljim stranim Europljaninom u prvenstvu Švedske i također u najbolju petorku cijelog prvenstva. Karijeru je započeo u rodnom Zadru, nakon čega 2010. godine prelazi u Zagreb, da bi se dvije godine kasnije vratio u matični klub, iz kojeg prije početka prošle sezone odlazi u Švedsku. S mladim reprezentacijama Hrvatske ima po jednu broncu sa svjetskog, odnosno europskog prvenstva, uz naslov prvaka Hrvatske sa Zadrom iz 2008. i dvostruku krunu sa Zagrebom 2011. godine.

LF Basket dolazi iz grada Lulea na krajnjem sjeveru Švedske. Ovaj klub četiri je puta osvojio naslov prvaka Švedske, a posljednji puta prije osam godina. Prostran međutim nije prvi Hrvat u Lulei, pošto je za ovaj klub u sezoni 2011/12. nastupao Matija Poščić.

Related Articles