Tonko Vuko novi je igrač Splita!

Tonko Vuko, dvadesetsedmogodišnji krilni centar novi je igrač ekipe sa Gripa. Prošlu sezonu je igrao u mađarskom Zalakeramia ZTE KK gdje je u prosjeku bilježio 12.7 poena, 4.8 skokova te 2 asistencije. Najbolji je utakmicu odigrao protiv Alba Fehervara kada je za 33 minute na parketu zabilježio učinak od 22 poena, 4 skoka i 3 asistencije.

Vuko je tokom svog juniorskog staža igrao za Šibenku, nakon čega se odvažio na put do SAD-a gdje je prve dvije sezone igrao za Weatherford College, nakon čega ga je u svoju ekipu dovela i NCAA momčad Pacific Tigersa. U Europu se vratio s diplomom sportskog menađmenta, nakon čega je u sezoni 17./18. igrao za Alkar u kojem je bio jedadn od najistaknutijih igrača. Nakon toga put ga vodi u Šibenik iz kojeg je krenuo ka Mađarskoj sve do ove, nove košarkaške stanice u rodnom gradu i kako sam navodi ‘svom klubu’.

U sezoni 2018./2019. Tonko Vuko je bio jedan od ponajboljih igrača Šibenika uz 10.3 koševa i odličnih 7.8 skokova po utakmici čime je bio četvrti skakač lige.

FOTO: Šibenski.hr

Related Articles