Treći tradicionalni 3×3 turnir Makarska 2018.

Ovu subotu po treći puta KK Amfora organizira “basket” turnir. Turnir koji postaje tradicija igra se po službenim FIBA 3×3 pravilima, a sude ga licencirani suci HKS.

 

Za pobjednika turnira su pripremljene vrijedne nagrade:
  • 1. 7000 kn
  • 2. 2500 kn
  • 3. 1500 kn
  • (plus pehari)
Tražit će se i najbolji tricaš i zakucavač koji će kući ponijeti statuu i novčanu nagradu u iznosu od 50 eura. 
Turnir je za Crošarku najavio tajnik KK Amfora i jedan od glavnih organizatora turnira, Željko Jović:
Ovo je jedan od najboljih turnira u RH uz zagrebački hakl na taksiju i Lipikov challenger koji je ipak jedna razina više. Turnir je nastao kao plod ekspanzije ulične 3×3 košarke koja je došla i do statusa Olimpijskog sporta te je bila želja to sve prikazati domaćoj publici.
I na ovome.turniru kao i na prethodna dva će gostovati ponajbolje ekipe RH i BiH kao što su splitski Statisti i sarajevski XXX, uz mnoštvo drugih ekipa koji će pokušati doći do glavne nagrade. Ove godine je već 10 dana prije turnira popunjen broj od 16 ekipa, a zbog velikog interesa razmišljamo proširiti sistem natjecanja na 20 ekipa. To nam je još jedan pokazatelj kako uspijevamo u namjeri da Makarsku postavimo na Streetball mapu i da ovaj turnir bude jedan od respektabilnijih u ovom dijelu regije.
Inače, turnir će se održani na vanjskom terenu Gradskog sportskog centra Makarska na tartanskoj podlozi. Zanimljivo, riječ je o jednom o ljepših terena u RH.
Za one najhrabrije, po završetku je organiziran after party u klubu Marineta gdje se svi igrači već tradicionalno druže nakon turnira.