#234 Trener Hermes Analitice: "Škrljevo je momčad za doigravanje" | Crosarka.com #234

Trener Hermes Analitice: “Škrljevo je momčad za doigravanje”

Pred košarkašima Hermes Analitice je druga uzastopna sezona u najelitnijem razredu naše košarke. Momčad će u novoj sezoni povesti novi trener Toni Radić koji je za Košarkaški savez Zagreb sažeo svoje dojmove iz pripremnog perioda i očekivanja u HT Premijer ligi, kao i na prvom susretu i gostovanju kod Škrljeva (subota).

”Kroz ovih mjesec i pol dana pripremao sam momčad za novu sezonu po nekim svojim pravilima. Morao sam se prilagoditi na način da igrači treniraju jedanput dnevno i u sklopu klupskih mogućnosti organizirati rad i prijateljske utakmice. Igrali smo dosta utakmica s klubovima iz Slovenije, jer jednostavno Cibona i Cedevita imaju drugačiji i profesionalniji program, a Zagreb zbog svoje situacije nam nije mogao sparirati u tim susretima. Sad nam je na kraju nedostajala još jedna utakmica, ali zbog bolesti igrača iz Slovenije ona nije odigrana. Što se tiče naših problema to je sigurno ozljeda Krstanovića i problemi s bolesti koji su se javili”…kaže Radić na početku razgovora i dotakao se rostera momčadi.

” Večina igrača iz prošle sezone je ostala na okupu što ja jako dobro zbog uigranosti, a novi igrači pokazuju svoj potencijal i pred njima je još vrijeme adaptacije. Tu bih izdvojio Kordića koji ima potencijal, ali došao je iz lige niže i morati će proći to vrijeme potrebno da dođe na razinu Premijer lige”.

Analitičari kao i prošle sezone imaju težak raspored na startu lige jer ih u prvih pet kola između ostalih očekuju utakmice protiv Splita i Cibone.

”Startamo u subotu kod Škrljeva koji je po meni momčad za doigravanje. Hermes Analitica je prošle sezone tamo bila u egalu do završnice utakmice, ali mislim da tada Škrljevo nije igralo svoju najbolju utakmicu. Težak suparnik i mislim da su šanse 70-30 u korist domaćina, koji je prošle sezone dobio i Cedevitu na domaćem parketu. Mi se naravno nećemo predati već želimo odigrati jednu dobru utakmicu. Mene bi osobno u ovom uvodnom dijelu prvih nekoliko kola zadovoljila jedna pobjeda, ali mi želimo ići utakmicu po utakmicu. Liga je dugačka i naravno da apetiti rastu s pobjedama, ali mi ne smijemo padati u euforiju nakon pobjeda, ali i biti u velikoj depresiji nakon poraza”

Cijeli razgovor pročitajte na Košarkaškom savezu Zagreba.