Ponedjeljak, 2 kolovoza, 2021
More

  POPULARNE OBJAVE

  Tribunjska ljetna košarkaška akademija (3KA)

  U Tribunju će se od 20. srpnja do 28. kolovoza 2020., održati još jedno izdanje 3KA, koje je započelo još 2009. godine.

  - Advertisement -

  Tribunjska ljetna košarkaška akademija (3KA) je košarkaški i edukativno-zabavni program koji je povezan sa ljetnim praznicima učenika i predstavlja najbolju kombinaciju, koja donosi obilje dobre akcije za djecu ljubitelje košarke, druženja, igre i zabave.

  Program je osmišljen kao sredstvo širenja zamisli o pravednoj igri, toleranciji i jednakosti među djecom kroz sadržaj poduke, natjecanja i odgojnih radionica, koji bi u živahnom i opuštenom ljetnom ugođaju, mogli pomoći djeci početnicima, srednjim i naprednim košarkašicama i košarkašima u postizanju željenih ciljeva u košarci, učenju osnova ili usavršavanju već stečenih znanja i vještina, te podizanju samopouzdanja i razvijanju ljubavi prema treniranju i igranju košarke.

  GLAVNI CILJ PROGRAMA 3KA

  Glavni cilj programa 3KA je razvoj košarke u ruralnoj sredini, poticanje i razvijanje košarkaške igre, košarkaškog znanja i prakse među najmlađim djevojčicama i dječacima te poticanje izgradnje zajedničkih programa suradnje između košarkaških klubova, škola košarke, košarkaških akademija i sličnih organizacija iz cijelog svijeta, kako bi se zadovoljili izazovi budućnosti i osigurala buduća održivost programa.

  Nakon niza realiziranih izdanja, Tribunjska ljetna košarkaška akademija (3KA) može se smatrati dobrim primjerom suradnje između javnih tijela, neprofitnih organizacija i najmlađih košarkašica i košarkaša za stvaranje međunarodne mreže i jačanje lokalne mreže sportskih klubova, škola, udruga i lokalnih tijela u cilju promicanja košarke, redovitog tjelesnog vježbanja i zdravog načina življenja.

  Projekt Tribunjske ljetne košarkaške akademije će se odvijati u Tribunju tijekom šest tjedana u razdoblju od 20.07.2020. do 28.08.2020. godine, a u događanju bi aktivno moglo sudjelovati ukupno oko 400 djevojčica i dječaka.

  KORISNICI PROGRAMA

  Korisnici programa 3KA biti će sve zainteresirane djevojčice i dječaci dobnog uzrasta od 6 do 16 godina s prebivalištem u općini Tribunj i mjestima bližeg okruženja te djeca iz ostalih dijelova Hrvatske i inozemstva (Europa, Azija, USA, Australija).

  Sudjelovanje u ovom programu košarke, ljetovanje uz program 3KA je postalo najpoželjnija vrsta ljetovanja za djecu, jer djeca konačno za vrijeme ljetnog odmora učenika imaju izvrsno cjelodnevno druženje sa svojim vršnjacima, prije, za vrijeme i nakon programskih aktivnosti, a nakon završetka programa ostali su u trajnoj komunikaciji putem društvenih mreža i drugih oblika komunikacije, te s nestrpljenjem očekuju svako slijedeće izdanje.

  Program 3KA će se odvijati kroz dvije programske aktivnosti:

  1. Poučavanje košarke
  2. Turniri u uličnoj košarci 3 na 3

  TRIBUNJSKA LJETNA KOŠARKAŠKA AKADEMIJA – 3KA

  POUČAVANJE KOŠARKE

  Tribunjska ljetna košarkaška akademija otvorena je za sve skupine igrača i igračica, od mlađih koje uče igru do starijih koji žele napredovati na slijedeću razinu te pruža mogućnost svima, početnicima, srednjim i naprednim mladim košarkašima, da nauče kako postati vrijedan i uspješan, ali i kako doseći svoje ljetne ciljeve. Uz to, pruža svakom sudioniku da se druži sa svojim vršnjacima iz više zemalja, kako bi im ljetni školski odmor protekao u veselom druženju, igri i zabavi.

  TURNIRI U ULIČNOJ KOŠARCI 3 NA 3

  U sklopu Programa 3KA, posljednjeg dana svake od šest smjena, biti će organizirano natjecanje u uličnoj košarci 3 na 3 na jedan, za sve polaznike Tribunjske košarkaške akademije, kao i drugu zainteresiranu djecu dobnog uzrasta od 6 do 16 godina.

  Mjesto događanja biti će na središnjoj tribunjskoj rivi, obali uz more u autentičnoj dalmatinskom ambijentu, najfrekventnijem dijelu naselja, koji je dostupan i pristupačan svim ljudima dobre volje.

  Uz utakmice ulične košarke, publika bi se mogla prepustiti uživanju i uz popratni program natjecanja za djecu i odrasle, te nastupe plesnih skupina i obilje dobre glazbe DJ-a događanja. Na svakom turniru gostovao bi po jedan aktualni ili bivši vrhunski košarkaš, sportaš ili neka druga poznata medijska zvijezda koji bi imali zadatak održati jednu malu prezentaciju vlastitih sposobnosti, te ispričati neku zanimljivu priču iz karijere. Publika bi mogla postavljati pitanja, fotografirati se s osobom i dobiti njen autogram.

  Svaki sudionik turnira, bi na kraju dobio zasluženu medalju za uloženi trud i ostvareni uspjeh, a najbolji pojedinci bi dobili posebne nagrade partnera Programa.

  Programom se želi potaknuti razvoj košarkaške igre kao zdravu i sigurnu aktivnost, očuvati, promicati i povećati sudjelovanje u košarkaškim programima najmlađih djevojčica i dječaka te poticati socijalnu uključenost, razumijevanje, integraciju i poštovanje prema drugima, kao i izgradnju zajedničkih programa suradnje između košarkaških klubova, škola košarke, košarkaških akademija i sličnih organizacija iz cijelog svijeta, kako bi se zadovoljili izazovi budućnosti i osigurala buduća održivost programa.

  Sve najave i izvješća u svezi 3KA. Će se objavljivati na facebook profilu:

  https://www.facebook.com/tribunjskakosarkaskaakademija  ili na instagramu:

  https://www.instagram.com/3ka19/?hl=hr 

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE