Tučnjava na Gripama prekinula utakmicu, Zadar upisao uvjerljivu pobjedu

Derbi 19. kola HT Premijer lige između Splita i Zadra odigrao se na Gripama.

HT Premijer liga, 19. kolo, 18. Ožujka

      Split-Zadar 88:120 (24:30, 20:31, 15:27, 29:32)

Marčinković 18, Širko 14, Filipović 13, Katura 11 ; Gray 26, Ivanov 18, Knowles 17, Brzoja 13

Zadrani u utakmicu ulaze sa 0:8 s dvije trice Graya. Bivši NBA igrač novom tricom i bacanjima odvodi svoju momčad na plus deset (9:19). Nedugo zatim ubacuje i svoju četvrtu tricu, no zbog treće osobne mora privremeno iz igre. Split vuče Marčinković s devet poena u prvoj dionici igre, a tricom sa zvukom sirene Scott donosi optimizam među “Žute”.

Prisiljen je Skelin zvati minutu odmora na samom početku druge četvrtine jer momci Aramisa Naglića s dvije trice i polaganjem Kraljevića odlaze na 12 poena prednosti (26:38). U nastavku se igra većinom koš za koš do trenutka kada se budi Ive Ivanov koji dalekim “dvojkama” odvodi Zadrane na 17 poena prednosti koliko je i bilo na poluvremenu (44:61). Iznimno su efikasne bile obje momčadi, pogotovo gosti koji su imali gotovo perfektan učinak za tri poena (7/8).

Nakon trice Širka na otvaranju drugog poluvremena činilo se kako bi Split mogao tražiti povratak, no Ive Ivanov je još jednom utišao Skelinovu momčad i odveo Zadrane na dotad najvećih 22 razlike (47:69). Preston Knowles s dvije trice zaredom i Božić polaganjem u kontri dovode goste do ogromnih plus 27 (52:77) na što Ivica Skelin poziva novu minutu odmora. Do kraja treće četvrtine Gray pokazuje još malo raskoši svog talenta, a u posljednjih deset minuta rezultat je 59:88.

Nažalost, stiglo je bespotrebnog incidenta sedam minuti prije kraja pa je šest igrača Splita te osam igrača Zadra isključeno te se do kraja igralo 4 na 4, a na klupama su bili samo glavni treneri. Začuđujuća je mržnja vladala i na parketu i na tribinama s obzirom na inače prijateljske odnose Splićana i Zadrana, još više što se sukob potencirao bespotrebno kada je utakmica već bila riješena. Moramo istaknuti kako su Zadrani u potpunosti nadigrali Splićane te bi i bez ovog sukoba stigli do uvjerljive pobjede.