Turističke turneje idealne za postavljanje strategije

Hrvatsku košarkašku reprezentaciju ovog ljeta očekuju zanimljive aktivnosti. Možda neobičnije od onoga na što smo naviknuti (op.a porazi u četvrtfinalima velikih natjecanja). Naime, “modificiranu” reprezentaciju očekuju turniri u Kini i blještavilo Las Vegasa gdje ćemo igrati NBA Ljetnu ligu. Daleko je to od pravoga NBA svijeta, a ipak više prilika da se netko nađe u bilježnicama NBA skauta.

Od svih turnira i natjecanja propustit ćemo ono najvažnije za ovu godinu (Svjetsko prvenstvo u Kini). No, to ne mora nužni biti zlo. Greške iz bliske prošlosti se moraju priznati i krenuti dalje. Sada je možda najbolja prilika da se zaboravi na ego i da se izglade međuljudski odnosi (pa se možda i stekne taj kult i nepisano pravilo da se reprezentaciju ne odbija).

Veseliti nas svakako mogu reprezentativne akcije mlađih dobnih kategorija i tu se možemo nadati dobrim rezultatima te možda pokojem odličju.

U najboljem sastavu (uz kvalitetno vođenje) Hrvatska je Top 10 reprezentacija svijeta, ali neke stvari nikako da se poslože. Gumb “reset” nedavno smo pritisnuli, ali tek sada treba biti oprezan kako bi se “ažurirale prave aplikacije” da bismo krenuli u pravom smjeru.

Savez bi konačno trebao početi više surađivati iz više aspekata (ne smiju se zaboravljati iskusni košarkaški djelatnici) te je ponekad dobro poslušati i “glas naroda” jer praviti se Englezom dokazano ne donosi pozitivan ishod.

 

Seniorska reprezentacija – ljetni raspored