Kadetkinje bez bodova u nastavak natjecanja

Array

Ženska kadetska reprezentacija Hrvatske nakon današnjeg poraza od vršnjakinja iz Češke u nastavak natjecanja na Europskom prvenstvu ulazi bez bodova. A sve je moglo biti puno drukčije s obzirom da su naše kadetkinje jučer bile na korak do pobjede protiv vrlo jake reprezentacije Francuske, a i večeras se očekivalo ipak više od konačnog poraza (59:65).


Hrvatska – Češka 59:65 (18:15, 13:19, 11:16, 17:15)

Jordanić 3, Slonjšak 11 (9 sk), Dojkić 21 (7 os. lopti), Stojsavljević 1, Periša 4, Mijatović 7, Kelava 4, Bura 8


Češka je danas potpuno zasluženo slavila, prvenstveno zbog toga što nam se suprotstavila i nadigrala nas kolektivnom igrom u kojoj aktivno i ravnopravno sudjeluje deset košarkašica. Doduše, i trener naše reprezentacije Dean Nemec pružio je danas priliku za igru istom broju igračica, ali za razliku od reprezentacije Češke

u igri naše reprezentacije sve se “vrti” oko tri igračice (Dojkić,Slonjšak i Kelava). Pa kad jedna od njih nije na svojoj uobičajenoj razini (a danas nije bila ni jedna) onda se ni ne može očekivati ništa više od poraza. Već podatak da je ukupni šut naše reprezentacije iznosio vrlo loših 27%, a šut naše tri vodeće igračice još lošiji (8/34 ili 23%) dovoljno pokazuje na kojem nivou je večeras bila igra naše reprezentacije.

Sutra je dan odmora, a u ponedjeljak se EP nastavlja drugom fazom natjecanja u kojem našu reprezentaciju očekuju susreti sa Italijom,Španjolskom i Nizozemskom. Za eventualni plasman u četvrtfinale EP bit će nam potrebne najmanje dvije pobjede.

Related Articles