Kadetkinje igraju za deveto mjesto

Array

Ženska U16 reprezentacija Hrvatske u svojoj sedmoj utakmici na Europskom prvenstvu ostvarila je treću pobjedu očekivano pobijedivši reprezentativke Švedske te su tako došli u priliku boriti se za deveto mjesto na Europskom prvenstvu.

Protivnik naše reprezentacije biti će reprezentacija Grčke koja je bila bolja od Nizozemske 56:53. Utakmica je na rasporedu zadnjeg dana prvenstva, u nedjelju s početkom u 18:45 sati.


Hrvatska – Švedska  69:61 (18:13, 41:20, 60:36)

Jordanić 5, Slonjšak 17, Kukolja 3, Dojkić 15, Stojsavljević 6, Periša 2, Mijatović 2, Milošević 2, Kelava 11, Marošević 4, Bura 2


Naše kadetkinje vrlo dobro su otvorile utakmicu i iz minute u minutu povećavale svoju prednost nad vršnjakinjama iz Švedske. Pitanje pobjednika praktički je bilo riješeno već do poluvremena kada je prednost Hrvatske iznosila velikih 19 poena (39:20).

U nastavku prednost naše reprezentacije još je više rasla tako da je trener Dean Nemec od sredine treće četvrtine priliku počeo pružati onim igračicama koje su u dosadašnjem dijelu natjecanja manje igrale.

Izlazak iz igre naših najboljih igračica iskoristile su Šveđanke i znatno smanjile svoj veliki zaostatak iako pitanje pobjednika ni u jednom trenutku nije dolazilo u pitanje.

U našoj reprezentaciji bolje od ostalih bile su Iva Slonjšak (17 poena,7 skokova) i Ivana Dojkić (15 poena,8 skokova,4 asista), a interesantno je spomenuti da su se sve naše kadetkinje uspjele upisati u listu strijelaca (osim Antonije Božić koja zbog bolova u leđima nije ni ulazila u igru).

Related Articles