U-16: Hrvatska preko Latvije do polufinala Eurobasketa

Array

Nakon jučerašnjeg pomalo i neočekivanog slavlja protiv Slovenije, danas je naša kadetska reprezentacija napravila još jedan veliki skalp. Za ulazak u polufinale svladana je momčad Latvije.

Za razliku od jučer kada smo veći dio utakmice kontrolirali rezultat, danas se igralo se do zadnje minute. Puno bolje su protivnici otvorili utakmicu. U prvoj četvrtini hrvatska obrana je bila konfuzna i troma, a latvijski napad protočan i brz. Ubacili su previše laganih koševa i nije slutilo na dobro. Nakon deset minuta igra na semaforu je svjetlilo 16:25.

Damir Miljković kao da je potom na teren poslao neke druge igrače. Grizli su u obrani i polako smanjivali prednost. Na veliki predah se otišlo s prihvatljivih minus tri. Ipak početak drugog poluvremena ponovno je donio pad u igri naših. Nakon 25 minuta bili smo na minus 12. Tada je krenuo “uragan” – serija 17:3 zaključena s tricom Šarića u posljednjoj sekundi treće dionice za prvo vodstvo na utakmici koje, pokazat će se kasnije, nismo više ispuštali. Posljednjih 10 minuta igralo se praktički koš na koš, no koncentriranom igrom protivniku više nismo dali prilike za pobjedu ili prelazak u vodstvo. U polufinalu nas čeka pobjednik susreta Francuska – Turska. Susret je na rasporedu u petak u 18,15.

Ovim rezultatom, ova ekipa se plasirala sljedeće godine na U17 Svjetsko prvenstvo u Argentini što je uoči takmičenja bio predstavljen kao glavni cilj (naravno, uz ostanak). Nema druge nego željeti im sreću i da nam u domovinu donesu medalju koja se prije tri dana činila kao nemoguća misija.

Hrvatska – Latvija 71:69 (16:25, 18:12, 20:15, 17:17)

Hrvatska: Petrović, Gizdavić 6, Lukačić 2, Rašić 11, Gulin 12, Perasović, Rudan 22 (8sk), Bošnjak, Škarica, Šarić 18 (9sk), Tisma, Majić.
Latvija: Vucins 2, Razma, R. Berzins 13, Krumins, Strautmanis 7, Macoha 4, Beks 12, Atanasovs 2, O.Berzins 14, Niedra, Gersons 4, Kilps 11.

Related Articles