U 17: Crna Gora bolja u uzvratu

Array
U drugoj prijateljskoj utakmici Crna Gora je pobijedila reprezentaciju Hrvatske rezultatom 73:86

Hrvatska – Crna Gora 73:86 (24-24, 21-26, 20-17, 8-19)

U drugoj prijateljskoj utakmici između U17 reprezentacija Hrvatske i Crne Gore igranoj u sklopu turnira „Sjećanje na Dražena“ u Šibeniku, Hrvatska je izgubila od Crne Gore nakon pobjede koju su ostvarili prethodni dan.

Utakmica je većinom provedena u egalu, a u zadnju se dionicu ulazi sa samo +2 za reprezentaciju Crne Gore. Ipak, Crnoj je Gori ostao trun više snage i agresivnosti te naši zadnju četvrtinu gube 8-19 i semafor na kraju pokazuje 73-86.

Najviše je koševa u redovima Hrvatske ubacio Žarko Parlov te postigao 16 poena uz 4 asistencije, dok je Roko Prkačin pridodao 14 poena sa 6 skokova i 3 asistencije. Trice ovaj puta nisu išle našoj reprezentaciji te ih je ukupno pogođeno 6 iz 23 pokušaja.

Za Crnu Goru je najviše poena postigao kapetan Stefan Vlahović (18), a slijedi ga Viktor Vuišić s 15 poena, 4 skoka i 3 osvojene lopte.

Damir Miljković, trener hrvatske U17 reprezentacije: „Utakmica dosta fizički zahtjevna. Znali smo da će Crna Gora odigrati dosta agresivnije nego jučer, ali ekipa nije uspjela odgovoriti na njihovu agresivnost. Nedopustivo je primiti 50 poena za jedno poluvrijeme, a jučer smo ih zaustavili na 26. Sve u svemu dobro je da smo malo spušteni na zemlju i imamo još dosta za raditi, ali vjerujem da smo na pravom putu i čestitke još jednom Crnoj Gori na fer i korektnoj utakmici.“

Related Articles