U-18: Još jedna pobjeda protiv Slovenije

Array

Hrvatska juniorska ženska reprezentacija je i u povratnoj prijateljskoj utakmici svladala reprezentaciju Slovenije. Usprkos tome, da je izbornik Željko Ciglar poštedio određene vodeće igračice naše reprezentacije, uspjeli su uknjižiti pobjedu rezultatom 46:50.

U današnjem jutarnjem nastupu nisu nastupile Ana Marija Begić, Ivana Tikvić, Lana Pačkovski i Anja Majstorović. Preostala košarkašica koja je do sada popunjavala početnu postavu reprezentacije, Ružica Džankić nije bila pošteđena današnje utakmice, jer kao što nam je prenio izbornik mora poraditi na kondiciji, s obzirom na izostanak zbog ozljede sa nedavnog pripremnog turnira u Francuskoj.

Današnji susret je za razliku od jučerašnjeg bio puno neizvjesniji, čak su naše reprezentativke prvi dio susreta bile u rezultatskom zaostatku, da bih u drugom dijelu uspjele utakmicu prevagnuti u svoju koristi i tako upisati još jednu pobjedu.

Izbornik Željko Ciglar je danas nakon susreta pohvalio nastup Ružice Džankić, kao i Andrijane Cvitković za koju je rekao: “Odigrala je sasvim pristojno, nadam se da je to početak njenog kvalitetnog povratka,” te nakon toga dodao: Antonija Chiabov je bila vrlo dobra, naročito u suradnji sa klupskom suigračicom Ivom Cigić.”

Za Cigić je uz to dodao da je puno bolje odigrala na poziciju organizatora od Inje Butine koja nažalost nikako ne uspijeva pronaći svoju igru. Za kraj je Ciglar rekao: “Ostale su igrale u principu po desetak minuta bez nekog značajnijeg učinka. Danas se selimo u Veliku gdje nas sutra očekuje utakmica sa Crnom Gorom.”

Slovenija – Hrvatska 46:50 (16:12, 6:10, 11:14, 13:14)
(Cvitković 14, Đankić 13, Chiabov 11, Cigić 3, Dujić 3, Čilić 2, Tomičić 2)

Related Articles