U-18: Tikvić i Begić za pobjedu protiv Slovenije

Array

Hrvatska ženska reprezentacija do 18 godina odigrala je još jednu u nizu pripremnih susreta. U Sloveniji su danas odigrale prvu od dvije utakmice u sklopu priprema za ovogodišnje europsko prvenstvu i slavile rezultatom 41:55.

Naše reprezentativke su pod vodstvom trenera Željka Ciglara već u uvodnih deset minuta susreta odlučile pitanje pobjednika današnjeg susreta. Naime nakon prve četvrtine se naša početna postava (Begić, Tikvić, Pačkovski, Majstorović i Džankić) pobrinula za visoko vodstvo od 19 poena razlike, točnije 25:6.

“Odlična prva četvrtina naše udarne postave,ali nakon prvih izmjena igra se raspala”, kazao nam je u kratkoj izjavi naš izbornik, te dodao kako je zadovoljan s igrom Ana Marije Begić, donekle i s Ivanom Tikvić koja prema njegovim riječima nije u optimalnoj formi. Za ostale je rekao: “Pačkovski je veći dio susreta bila solidna, Majstorović je odigrala nešto slabije naspram turnira u Francuskoj, Đankić je bila još uvijek teška i bez šuta što je odraz 10-dnevne ozljede”, dok za ostale cure Ciglar napomenuo kako mogu i moraju odigrati puno bolje.

Isto tako ovom prilikom dodajmo kako je slovenska reprezentacija bila hendikepirana za nastup Žive Macure i Maje Bošnjak. Naše reprezentativke će sutra u 11.00 sati odigrati i preostalu, drugu prijateljsku utakmicu sa slovenskom izabranom vrstom, a nakon toga će snage odmjeriti s Crnom Gorom i Mađarskom.

Za kraj donosimo razmišljanja našeg izbornika o stanju u reprezentaciji: “Sve u svemu još smo jako daleko od optimalne forme. Podatak koji me najviše zabrinjava je skok, u svim dosadašnjim prijateljskim utakmicama izgubili smo skok. Pa čak i niska Slovenija nas je nadskakala. Sutra je nova utakmica i nadam se da će ostale cure kojima sutra planiram dati veću minutažu bolje reagirati nego danas.”

Slovenija – Hrvatska 41:55 (6:25, 16:34, 30:42)
Tikvić 12 (6 skokova), Begić 16 (6 skokova), Đankić 8, Pačkovski 5, Chiabov 3 Majstorović 3 (6 skokova), Butina 3 i Dujić 2.

Related Articles