U-18 (Ž) na korak do četvrtfinala

Array

Mađarska – Hrvatska 63:58 (22-12, 19-12, 12-13, 10-21)

Ženska juniorska reprezentacija Hrvatske nije se uspjela plasirati u četvrtzavršnicu Europskog prvenstva. Činjenica je to koja stoji i nakon analize kvalitete i talenta igračica i unatoč mnogima koji su se usudili i naglas nadati četvrtzavršnici ove godine i s ovom generacijom.

Juniorke jednostavno nisu dobro ušle u utakmicu. Moglo se to vidjeti već na 8:2 za Mađarsku kada trener Nemec poziva prvi time-out. Odmah potom Lucija Kostić polaganjem uz asistenciju Mihaele Lazić Hrvatskoj dodaje dva poena, no nakon promašene trice Lazić i izgubljene lopte Nike Mühl rezultat je 12:4 za Mađarsku. Prva četvrtina završava dvoznamenkastim vodstvom Mađarske od 22:12.

Prvu polovinu druge četvrtine izabranice Deana Nemeca još drže priključak s Mađarkama i održavaju barem jednaku razliku, no nakon trice Georgine Kovacs za vodstvo Mađarske od 31:17 stvara se rezultatski i psihološki pritisak te prvo poluvrijeme završava s 41:24 za naše protivnice.

Drugo poluvrijeme obilježava igra koš za koš sve do dvije minute do kraja utakmice kada na semaforu stoji rezultat 60:47, a Hrvatska predvođena Mihaelom Lazić počinje letjeti. Mihaela u manje od dvije minute igre rezultat dovodi do 61:58 nizanjem asistencije, 2 slobodna bacanja i dvije trice na dvije asistencije Nike Mühl. Međutim, Lorena Mihić čini osobnu pogrešku na Aliz Varga koja pogađa oba slobodna bacanja i konačni rezultat ostaje na 63:58.

Mihaela Lazić je na ovoj utakmici postigla 18 poena i 4 asistencije, a najveću valorizaciju (19) je imala Lucija Kostić s 10 poena uz 8 skokova, 4 asistencije i 2 osvojene lopte. Nika Mühl s 5 poena možda nije imala svoj šuterski dan (1/6 za 2 poena), ali je i dalje ostvarila 6 skokova i 7 asistencija.

Rezultatu mađarske reprezentacije najviše su pridonijele Barbara Angyal s 12 te Aliz Varga s 11 poena.

Kompletna statistika OVDJE.

Juniorke sada očekuje borba za poredak od 9. do 16. mjesta.

Related Articles