U-20: Hrvatska ponovno član “prve lige”

Array

Hrvatski reprezentativci do 20 godina sljedeće godine će ponovno igrati u A diviziji. U posljednjem susretu drugog kruga naši reprezentativci su napravili veliko iznenađenje. Nakon jučerašnje katastrofe protiv Češke, danas su napravili podvig i pobijedili vršnjake iz Finske s potrebnih više od 22 poena razlike.

Od samog početka dvoboja Hrvatska je preuzela inicijativu te je zahvaljujući agresivnoj obrani nakon prve četvrtine stekla dvoznamenkastu prednost. U drugoj četvrtini nastavila se dobra obrana Hrvatske te se dobro održavala dvoznamenkasta prednost, u nekoliko navrata i 19 poena razlike.

U trećoj četvrtini inspirirani Hrvati stvaraju još veći pritisak te tri i pol minute prije kraja treće četvrtine Hrvatska dolazi do željenih plus 22, što donosi prolaz u polufinale prvenstva ali važnije i povratak u A diviziju, te je nakon toga Hrvatska mirno privela utakmicu kraju.

Najviše su se kod Hrvatske istakli Stipe Krstanović s 20 poena i sedam skokova, Henrik Širko sa 17 poena i sedam skokova, Roko Rogić 14 poena, devet asistencija i pet skokova dok su kod Finaca najefikasniji bili Joonas Caven sa 14 poena i osam skokova te Aleksi Akpaso sa 16 postignutih poena.

Nakon što je ostvaren zacrtan cilj, Hrvatska će još odigrati dva susreta za konačan plasman koji neće utjecati na ulazak u prvu diviziju. Protivnik će nam biti prvoplasirana momčad iz druge grupe, Bugarska.

Related Articles