U ponedjeljak počinje prodaja ulaznica za Zadar Basketball Tournament

U ponedeljak 17. rujna u prodaju će biti puštene ulaznice za peto izdanje Zadar Basketball Tournamenta.

Dnevne ulaznice po cijeni od 30 kuna (tribine) i 50 kuna (obiteljski VIP) bit će dostupne na blagajni ŠC Višnjik od 10 do 18 sati.

Ulaznice će se dalje prodavati po sljedećem rasporedu:

Utorak, 18. rujna – od 10 do 18 sati

Srijeda  19. rujna – od 10 do 18 sati

Četvrtak  20. rujna – od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice

Petak  21. rujna – od 10 sati od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice

Subota  22. rujna – od 10 sati do poluvremena posljednje utakmice

Turnir započinje u četvrtak 20. rujna. Prvi na parket dvorane Krešimir Ćosić izlaze igrači kineskog prvaka Liaoning Flying Leopardsa i ruskog CSKA. Obje momčadi nastupit će u svojim najjačim sastavima. Leopardse predvodi NBA dvojac Lester Hudson – Brandon Bass, a Moskovljane zvijezde europske košarke Sergio Rodriquez i Nando de Colo. Utakmica počinje u 18 sati.

U 20:30 sati sastaju se Olimpia Milano i Maccabi Tel Aviv. U redovima talijanskog prvaka briljira Mike James koji je 2012. godine igrao za KK Zagreb. Preko LA Lakersa i Panathinaikosa stigao je u redove Olimpije. Još je tu zvučnih imena poput Nemanje Nedovića, Daugasa Kuzminskasa, Artirasa Gudaitisa… Ponos Izraela Maccabi Tel Aviv u Zadar dolazi prvi puta. Uz Scottieja Wilbekina i Alexa Tyusa posebnu pozornost valja obratiti na 17-godišnjeg Denija Avdiju, sina Zufera Avdije. Ovaj je mladi košarkaš predvodio tri godine stariju momčad Izraela do naslova prvaka Europe na nedavnom U20 Europskom prvenstvu.

U petak utakmice počinju pola sata ranije.  Maccabi će se u 17:30 sati sastati s trostrukim pobjednikom turnira Fenerbahceom. Viceprvak Europe i prvak Turske u Zadar dolazi u najjačem sastavu. Izostat će tek Luigi Datome, ali su zato tu Jan Vesely, Nicolo Melli, Tyler Enis… U 20 sati sastaju se CSKA i Bayern. Bavarci će u Zadru zaigrati kompletni. To znači da će se publici na Višnjiku između ostalih predstaviti Stefan Jović, Petteri Koponen i Leon Radošević…

U subotu se u 18 sati sastaju Bayern i Liaoning, a u 20:30 Fenerbahce i Olimpia Milano.

U nedjelju su na rasporedu utakmice za plasman. U 15:30 sati igra se susret za 5. mjesto, u 18 sati za 3. mjesto i u 20. sati za prvo mjesto.