U Zadru počinje četvrto izdanje Zadar Dogus Basketball Tournamenta

Array

Od četvrtka do nedjelje u Zadru će se održati po mnogima najjači klupski košarkaški turnir u Europi ovoga ljeta, a riječ je o četvrtom izdanju Zadar Dogus Basketball Tournamenta, kojeg organizira tvrtka Sport Event d.o.o.

Osim domaćeg predstavnika Zadra, na turniru nastupaju čak dva sudionika Final Foura prošlosezonske Eurolige, Fenerbahce koji je i osvojio europski naslov te moskovski CSKA, ujedno i osvajači turskog prvenstva odnosno VTB lige. Tu je zatim i njemački šampion Brose Baskets, kojeg s klupe vodi Hrvat po majčinoj strani Andrea Trinichieri, zatim vrlo jaki Bayern iz Munchena, koji je prošle sezone stigao do polufinala domaćeg prvenstva te ruski Khimki, prošlosezonski finalist VTB lige. Fenerbahce, Brose i Khimki natjecat će se u skupini A, dok će u skupini B snage odmjeriti Bayern, CSKA i Zadar, nakon čega se igraju utakmice za konačni plasman.

Tako će na parket Višnjika istrčati klubovi koji u svojim vitrinama imaju sveukupno 75 naslova u domaćim prvenstvima, 23 u domaćim kupovima, osam naslova VTB lige, jednu ABA ligu, dva naslova osvajača Eurokupa i četiri euroligaške titule. Osim toga, vidjet ćemo i jednog nositelja zlatne, četvoricu srebrne i jednog brončane medalje s netom završenog Eurobasketa, kao i srebrnog izbornika Srbije Sašu Đorđevića, koji s klupe vodi minhenski Bayern. Uz njih još bi 16 igrača koji su nastupili na Eurobasketu trebalo zaigrati na turniru. Ipak, najveća od svih zvijezda ponovno bi trebao biti trener Fenerbahcea Željko Obradović, osvajač čak devet euroligaških naslova.

Uz sve nabrojano turnir bi svakako trebao obilovati kvalitetom te nam ostaje za nadati se da će košarkaši Zadra na koncu ostvariti što bolji rezultat.

Valja svakako napomenuti da je turnir humanitarnog karaktera, te će sav prihod od ulaznica (30 kuna za tribine i 50 kuna za obiteljski VIP) biti doniran Općoj bolnici Zadar.

Raspored turnira:

Četvrtak, 21. rujna

18.00 Brose Baskets – Khimki

20.30 Bayern Munchen – Zadar

Petak, 22. rujna

17.30 Fenerbahce – Brose Baskets

20.00 Zadar – CSKA Moscow

Subota, 23. rujna

18.00 CSKA Moscow – Bayern Munchen

20.30 Khimki – Fenerbahce

Nedjelja, 24. rujna

16.00 utakmica za peto mjesto

18.30 utakmica za treće mjesto

21.00 finale

Related Articles