U završnici utakmice FMP izvukao pobjedu protiv Zadra

Array

U zadnje vrijeme dobre rezultate veže Zadar te su puni samopouzdanja ušli u novu utakmicu ABA lige. Igrala se tvrda i agresivna košarka. Zadar nošen publikom je bio u naletu, ali nisu imali odgovor za Apića koji je u MVP izdanju razbio unutarnju liniju Zadrana i na taj je način donio svojoj momčadi pobjedu.


ABA liga, 12. kolo, 21. prosinac

Zadar – FMP 79:85 (18:22, 21:22, 22:20, 18:21)

(Vaughn 15(5as), Božić 14(11sk) – Apić 26(9sk), Jeremić 20)


Vrlo usporen početak barem što se tiče Zadrana koji su igrali u grču. Za razliku od njih igrači FMP-a su bili vrlo šuterski raspoloženi te smo vidjelo neke teške šuteve koji su im ulazili. No, ubrzo su se na krilima publike Zadrani te su počeli bolje igrati, pogotovo u napadu. Igralo se cijelu drugu četvrtinu koš za koš. Nekoliko puta su Zadrani imali priliku preuzeti vodstvo, ali svaki put bi napravili veliku pogrešku iz koje bi gosti poentirali. Unatoč svemu tome Nazor je mogao djelomično zadovoljan otiči na odmor jer minus tri je vrlo dostižna prednost.

Drugo poluvrijeme i odmah je Zadar krenuo agresivno i na krilima Božića je došao do prednosti. No, onda je Apić preuzeo sve u svoje ruke. Bio je potpuno nezaustavljiv te je držao svoju momčad iznad vode. U četvrtoj četvrtini, zadnjih par minuta domaćin je još bio u igri, ali su im par napada zaredom lopte izlazile iz obruča i to je FMP kaznio. Nakon teške trice Jeremića Zadar više nije imao snage za povratak utakmicu i FMP je ostvario vrlo važnu pobjedu za njih na teškom gostovanju.

Related Articles