U16 EP: Novi poraz, Hrvatska protiv Ukraine za ostanak u Diviziji A

Array

Izabranici Stipe Bralića izgubili su i petu utakmicu na prvenstvu i sutra će utakmica protiv Ukrajine odlučivati o našem ostanku u Diviziji A. Jučer protiv Turske su u posljednjoj četvrtini prosuli sve što su napravili u prve tri i na kraju su upisali zasluženi novi poraz.


Hrvatska – Turska 75:83 (16:15, 38:36, 63:54)

Uljarević 16, Kalajžić 13, Kotrulja 13, Ljubičić 10, Čolak 9 ; Yarol 17, Tunc 13


Osim startnog minusa i kratkotrajnog preuzimanja vodstva u trećoj četvrtini, naši kadeti su imali prednost sve do 36. minute kada potpuno staju. Do kraja utakmice Turci lako rade 17-3 za sigurnu pobjedu. Karlo Uljarević (16) je bio naš najučinkovitiji, a dvoznamenkasti je bio splitski dvojac Luka Kotrulja i Mate Kalajžić (13) te Rudešovac Krešimir Ljubičić (10).

Na kraju, ova utakmica nije imala rezultatski značaj. Reprezentacija Bosne i Hercegovine se pobjedom nad Litvom uoči našeg nastupa plasirala u četvrtfinale gdje će igrati protiv Francuske tako da bi se eventualnim našim slavljem mogli izjednačiti s njima i Latvijom, ali obje reprezentacije su nas na prvenstvu savladale.

Iz Divizije A ispadaju tri reprezentacije tako da bi porazom protiv slabašne Ukraine (19:15) postali drugi kadetski košarkaški razred. Mjesto gdje sigurno trenutno ne pripadamo, kao ni 1999. godište koje bi u tom razvoju situacije sljedeće sezone imalo imperativ povratka.

Related Articles