U16 EP: S maksimalnim učinkom u drugi krug

Array

Kadetska reprezentacija Hrvatske, i uz lošiju igru, upisala je i treću pobjedu na Europskom prvenstvu i u drugu fazu natjecanja ulazi s maksimalnim učinkom.

Trener Tomislav Rupčić je dosta rotirao, probavajući razne opcije na parketu, ali sigurno da ne može biti zadovoljan s prikazanim jer njegova ekipa se dosta “mučila” s objektivno slabijom Latvijom. Utakmicu smo dobili zbog izrazite dominacije pod obručom (58/40), a stvari u svoje ruke je na kraju morao uzeti Lovro Mazalin koji je zaključio utakmicu. Pored skokova, oči bodu brojke izgubljenih lopti (19 Hrvatske nasuprot 8 Latvijaca) i naš šut za tri poena (1/10).


Hrvatska – Latvija 66:55 (17:18, 33:27, 46:41)

Hrvatska:  Skokna 4, Lazić 1, Dubelj, Bender 5 (9 skokova), Kalpić, Kumanović, Slavica 19, Zubac 6, Žižić 12 (10 skokova), Čolak, Mazalin 19 (7 skokova), Gašpert.

Latvija: Garoza, Kohs 10, Zoriks 7, Birkans 7, Kokins 4, Jankovskis 1, Krumins 7, Krauklis, Strautins 9 (6 skokova), Antoms 4, Raimo 4, Saulitis 2.


Prvih deset minuta odigrali smo bez Mazalina, a veću minutažu su dobili Franko Kalpić, Vuk Lazić i Toni Kumanović. U izjednačenoj igri precizniji su bili, a i manje su griješili, Latvijci koji taj period dobivaju s minimalnih 18:17.

U nastavku je na parket ušao Mazalin, a kasnije i Dragan Bender što je rezultiralo brzom vodstvu, a serijom 16:1 otišli smo na 33:18. Latvijci su svoj prvi poen u drugoj četvrtini dali tek u šestoj minuti. Iako nismo prikazali dobru igru u napadu, protivnik je skoro cijeli drugi period bio nemoćan da na suprotnoj strani napravi išta značajnijeg. Tek je u posljednjim minutama, nakon dosta grešaka naših igrača, mini serijom 5-0 došao na 33:27.

Nakon odmora nastavlja se igra s puno pogrešaka i Latvijci u 37. minuti izjednačavaju, a minut kasnije i vode s 41:40. Do kraja četvrtine Nik Slavica s četiri poena i Mazalin iz slobodnih bacanja ipak povisuju na 46:41. Latvijci su u 36. minuti imali dvije prilike za poravnanje, a osjetniju prednost nam donosi Mazalin s četiri vezana poena (55:47) četiri minute do kraja utakmice, a vodstvo do kraja nismo ugrozili.

Zabrinjavajući je podatak da su naša četiri beka (Lazić, Skokna, Kalpić, Kumanović) za 77 minuta na utakmici (od 200 ekipe) uzeli samo osam od 63 šuta momčadi, a nisu uspjeli pogoditi niti jednom kroz obruč. Najhrabriji je bio Kalpić, za 24 min je imao 0/5 dok se Lazić za 22 minute nije ni okušao.

Mazalin i Slavica su upisali po 19 poena, a dvoznamenkasti je bio i Ante Toni Žižić s 12 (11 do poluvremena) uz 10 skokova koliko ih je upisao i naš drugi centar Ivica Zubac.

Slijedi dan odmora, a u ponedjeljak naši kadeti igraju protiv trećeplasiranog skupine C.

Related Articles