(U18) Ivan Tomas: Došli smo pobjeđivati!

Hrvatska muška juniorska reprezentacija sutra započinje svoj nastup na FIBA European Challenger turniru koji se održava u Skoplju.

Hrvatsku na turniru očekuju susreti sa Španjolskom, Srbijom, Njemačkom, Gruzijom te domaćinom Sjevernom Makedonijom.

Španjolci su ovom uzrastu 2019. godine postali europski prvaci, a na istom turniru Srbija je bila sedma, Hrvatska osma, Sjeverna Makedonija 12., a Njemačka je na kraju zauzela 14. mjesto.

Za najavu turnira kontaktirali smo izbornika naše U18 reprezentacije, Ivana Tomasa.

Pozdrav Ivane! Na okupu ste od početka srpnja kada ste se okupili u Dravuvaru, kako su protekle pripreme, kakvo je stanje s ozljedama?

“Dobro smo odradili pripreme, imali smo malih poteškoća s ozljedama. U zadnjoj fazi nam je otpao Ivšić, u Daruvaru je Lebo osjetio problem s koljenom. Pokušali smo to odgađati, dati malo vremena, ali opet se pojavila bol u koljenu. Pleadin je došao sa svojim sitnim ozljedama, u smamom startu priprema otpao je i Beljan, ne idemo baš kompletni, ali siguran sam da će ovi igrači koji su ovdje dati svoj maksimum.”

Koliko ste se posvetili individualnom radu?

“Realno, kombinirali smo individualni i taktički rad. Što se taktike tiče, više smo joj se posvetili u zadnjoj fazi priprema, ali da konkretno odgovorim, bilo je teško skroz se posvetiti pravom individualnom radu jer nas je bilo jako puno. Sigurno smo ukazivali na neke njihove greške, ali pripreme smo odradili dobro i mislim da idemo na turnir u optimalnoj formi.”

Kakva su razmišljanja prije samog natjecanja?

“Sigurno ćemo pokušati razdijeliti minutažu koliko možemo, došli smo ovdje pobjeđivati – svaku utakmicu treba pokušati pobijediti, bez obzira radi li se o službenoj ili prijateljskoj. Turnir ima svoje značenje, bez obzira što nije klasično. Vidjeti ćemo gdje su ti naši mladi talenti u usporedbi s drugim reprezentacijama.”

Par riječi za kraj?

“U stožeru smo imali odličnu komunikaciju i vrhunsku suradnju. Fali nam Srđan Subotić koji je otišao u Split na pregovore sa svojim matičnim klubom, ne znam koji će biti konačan ishod, ali drago mi je zbog njega.”

Hvala Ivanu na najavi turnira, preostaje nam samo poželjeti sreću našim dečkima!

Raspored

3. kolovoz – Hrvatska vs. Sjeverna Makedonija (21:00)

4. kolovoz – Hrvatska vs. Srbija (18:00)

5. kolovoz – Hrvatska vs. Njemačka (15:00)

7. kolovoz – Hrvatska vs. Španjolska (18:00)

8. kolovoz – Hrvatska vs. Gruzija (15:00)

 

 

Related Articles