SP U19: Hrvatska i SAD u istoj grupi

Array

Večeras je u švicarskom gradiću Miesu izvršeno izvlačenje skupina U19 Svjetskog prvenstva koje će se od 27. lipnja do 5. srpnja održati u grčkom Heraklionu.

Hrvatska će prolazak u sljedeću fazu natjecanja tražiti u utakmicama protiv aktualnog svjetskog prvaka SAD te Irana i Egipta s kojima dijelimo skupinu A. Za očekivati je da u sljedeću, nokaut, fazu natjecanja uđemo kao prvi ili drugi i igrali bi sa nižeplasiranim iz skupine B, Argentinom, Španjolskom, Kinom ili Turskom.

U skupini C su Kanada, Italija, Tunis i Australija, a u skupini D Dominikanska republika, Koreja, domaćin Grčka i svjetski viceprvak Srbija.

Hrvatsku reprezentaciju sa klupe će voditi Ante Nazor. Zasigurno odličan izbor HKS-a, Nazor je s ovom generacijom, kojoj je bio kapetan Marko Arapović, prošle godine osvojio broncu pobijedivši u utakmici za treće mjesto Grčku. Velika su očekivanja od ove selekcije u kojoj bi trebali dati veliki doprinos godinu dana mlađi igrači, a koji će mjesec dana kasnije u istom mjestu, pod vodstvom Slavena Rimca,  nastupati na Europskom prvenstvu. Spomenimo samo Dragana Bendera, Toni Žižića i Lovru Mazalina.

Skupine U19 Svjetskog prvenstva 2015
Vjerujemo da će ovo ljeto s Krete dolaziti odlične vijesti.

Related Articles