U20 reprezentacija (Ž): Pobjeda protiv Rumunjske

U utakmici poretka od 5. do 8. mjesta na Europskom prvenstvu B divizije Hrvatska je bila bolja od Rumunjske sa 72:69 (12-20, 13-15, 26-13, 16-19, 5-2).

Iako je utakmica između Hrvatske i Rumunjske bila bez većeg značaja za plasman (igralo se za poredak od 5. do 8. mjesta), to ne znači da je bila riješena napetosti i jake volje za pobjedom. Tome svjedoči i činjenica da se naposljetku igrao i produžetak u kojem je Hrvatska bila bolja i upisala pobjedu.

Izabranice Vedrane Grgin Fonsece, vjerojatno obeshrabrene činjenicom da nisu ušle u borbu za A diviziju, u prvom poluvremenu nisu pokazale bolju igru od Rumunjki i na veliki se odmor otišlo s 25:35 za Rumunjsku.

Iz svlačionice se vratila borbenija i hrabrija Hrvatska koja je, naposljetku, pobijedila zbog dobro odigrane treće četvrtine (26:13). No, ni rumunjska reprezentacija nije bila spremna popustiti i utakmica je otišla u produžetak u kojem su Hrvatice ipak bile umješnije.

Hrvatskoj je pobjedu osigurala Anđela Katavić s 35 poena, 4 skoka i 5 asistencija. Dvoznamenkasta je bila i Josipa Pavić s 18 poena i 9 skokova, a na parketu smo mogli vidjeti i djevojke koje su do sada uglavnom bile na klupi.

KOMPLETNA STATISTIKA

Već danas u 14:00 sati igra se posljednja utakmica Europskog prvenstva na kojoj se protiv Izraela valja izboriti za 5. mjesto u konačnom poretku. Prijenos uživo možete pogledati na našoj Facebook stranici i FIBA YouTube kanalu.

FOTO: fiba.basketball