Ukićevih 26 poena za slavlje Splita na Višnjiku

Košarkaši Splita upisali su važnu pobjedu u ‘Dalmatinsom derbiju’ na gostovanju kod Zadra – nakon 40 minut igre semafor je pokazivao rezultat 62:71 u korist Žutih.

Početak utakmice obilježen je izmjenama vodtsva, u prvih šest minuta čak sedam puta se mijenjao identitet ekipe koja je bila u vodstvu. Prvu prednost od dva posjeda Splitu je donio Tre McLean tricom za 20:25 što je bio i krajnji rezultat prve četvrtine.

Kroz sljedećih 20 minuta igre Split nije ispuštao vodstvo, ali nije se uspijevao odvojit na više od šest poena prednosti. Zadrani su se koševima Mavre i Paponje na kraju treće četvrtine primakli na pola koša zaostatka te se u zadnju četvrtinu ušlo s 54:55 u korist gostiju.

Zadnju četvrtinu košem je otvorio Domagoj Vuković za prvo vodstvo Zadra nakon prve četvrtine, no u sljedećih sedam minuta Zadar postiže samo jedan poen. Očajno izdanje Zadra u posljednjoj četvrtini iskoristio je Roko Leni Ukić s 3 vezane trice koje su rezultirale s prednošću od 14 koševa (57:71) dvije minute prije kraja utakmice. To su bili posljednji koševi Žutih na utakmici, a poraz su uspjeli ublažiti Paponja, Mavra i Jordano za konačnih 62:71.

Roko-Leni Ukić, igrač Splita: “Mislim da smo cijelo vrijeme kontrolirali utakmicu, što je i rezultiralo time da su oni samo u par navrata imali vodstvo. Meni se sve otvorilo s par šuteva koje vježbam na treningu, i oni su rezultirali s par teških pogođenih šuteva. Još uvijek sam u fazi u kojoj se tražim, isto kao i cijela ekipa jer smo se kasno skupili i krenuli, ali smo u zadnjih tjedan dana pokazali da smo krenuli u dobrom smjeru i nadam se da ćemo tako i nastaviti.”

Prvo ime susreta je već spomenuti Roko Leni Ukić koji je parket napustio uz pljesak domaće publike, a na svom kontu imao je 26 poena, 3 asistencije, 2 skoka i 2 blokade. Tre McLean upisao je double-double učinak s 10 koševa i 11 skokova.

Ivan Perinčić, trener Zadra: “U najavi utakmice sam rekao da će utakmica biti teška radi ozljeda, Luković je igrao pod injekcijom i dao ruke no na kraju nije mogao nastaviti, Drežnjak je nezgodno pao i time je potvrdio da smo trenutno u teškoj situaciji. Međutim na muci se poznaju junaci, okrećemo se Krki i Novom Mestu. Danas je Ukić odlučio utakmicu, a tome je i pripomogla činjenica da nije išao u Podgoricu gdje ga je trener sačuvao za današnji susret. On je pogodio par svojih šuteva koje nije moguće braniti radi njegove individualne kvalitete. Radi naše skraćene rotacije nedostajalo nam je na kraju malo preciznosti i malo više hrabrosti. Idemo dalje kada budemo kompletni to će biti neka druga priča, veseli me dobra partija mladih igrača.”

U redovima Zadra najraspoloženiji je bio Uroš Luković s 13 koševa i 8 skokova, 12 je zabio Mavra, a 11 Jordano.

FOTO: KK Zadar/Zvonko Kucelin

Related Articles