Ususret juniorskoj poluzavršnici: Marko Arapović

Array

Iako je junior ulaznog godišta, Marko Arapović pripada među iskusnije igrače na predstojećoj juniorskoj  poluzavršnici. Iza njega je niz jakih utakmica u mlađim kategorijama koje je odigrao za Cibonu i reprezentaciju, a već je i stalni član prvog sastava Cibosa.

S mladim reprezentacijama Hrvatske je postizao odlične rezultate, a njegov učinak na utakmicama često je bio presudan za konačni rezultat. Kadetski je prvak Europe iz 2001 godine, a prošle je s U17 reprezentacijom osvojio broncu.

Predvodnik je odlične juniorske ekipe u kojoj je većina momčadi mlađa godinu ili dvije od izlaznog godišta. S takvim rosterom su ove godine bili na turniru juniorske Eurolige i bili su blizu iznenađenja. Uvjerljivo su osvojili regiju Centar s jednim porazom od Dubrave.

Dopala ih je vrlo nezgodna skupina u kojoj su Feniks, Split, Dubrava i Osječki sokol.

“Jaka skupina, redom odlične ekipe, s dosta kvalitetnih igrača koji igraju i za seniorske momčadi. Siguran sam da će se igrati dobra košarka i da će svi koji dođu u Dubravu biti zadovoljni. Prema rosterima mi i Split smo favoriti, ali ne smijemo zaboraviti na Feniks koji s Karlom i Brunom Žganec mogu baš svakoga iznenaditi. Split je vrlo jak, imaju četiri odlična mlada igrača. Braća Bender, Jukić i već iskusni Marinelli. Jedni su od najvećih favorita prolazak na Final four.”

U grupi su još i Dubrava te Osječki sokol, prvak Slavonije i Baranje.

“Nažalost, o Osječkom sokolu ne znam skoro ništa. Uvjeren sam da Slavonci marljivo i jako i dobro rade. Sigurno se nisu slučajno plasirali na poluzavršnicu, to će oni željeti pokazati ovaj tjedan. S druge strane, Dubrava mi nije nepoznanica. U toj ekipi nitko previše ne odskače, to je 12 jednakih momaka koji znaju igrati dobru košarku. Tko ih podcijeni, neće dobro proći.”

Ekipa je puna reprezentativaca, skoro svi igrači su ozbiljni kandidati za kadetsku ili juniorsku reprezentaciju Hrvatske.

“Da, sve do jednoga su kvalitetni igrači koji mogu preuzeti odgovornost u svakom trenutku utakmice. Teško je nekoga posebno izdvojiti, naši treneri odlično rade svoj posao i sigurno će od svakog od nas izvući najbolje. Svjesni smo da nas se gura za glavnog favorita, vjerujemo da možemo napraviti puno.”

Arapović bio prije godinu dana bio najbolji igrač svoje ekipe na Jordan Brand Classicu. Ove godine će u Brooklynu nastupiti Lovro Mazalin, njegov suigrač koji je također priključen treninzima prve momčadi Cibone.

“Lovro je moj “brother from another mother”, kako se znamo šaliti. Nije me iznenadilo što je otišao na Jordan Brand Classic, a tek će tamo pokazati što zna. Non stop smo zajedno, stalno razgovaramo tako da smo pričali i o tome. Rekao sam mu sve sto treba znati, a ostalo je na njemu. Očekujem da bude najbolji.”

Pitali smo ga kako je izgledao prelaz iz juniora u seniore i koja su mu očekivanja.

“Juniorska i seniorska košarka se ne mogu usporediti, uvijek je težak prelazak s dominacije na inferiornost. Treninzi su teži, kompleksniji i duži. Jako sam zadovoljan sa starijim suigračima. Lovru i mene su odlično prihvatili i svi nam puno pomažu. Moja je zelja dobro i kvalitetno raditi u ovim godinama, za ostalo ne brinem. Doći će sve samo od sebe.”

marko-arapovic

Juniorska reprezentacija će ovog ljeta biti možda i najveći favorit za osvajanjem Europskog prvenstva.

“Nismo još ništa konkretno pričali o okupljanjima, ali svi se već uglavnom znamo, dvije godine smo zajedno. Znamo da se od nas puno očekuje jer imamo kvalitetnu juniorsku generaciju. Uvijek idemo do kraja, dajemo maksimum i optimisti smo.”

Roditelji, slobodno vrijeme, škola…

“Roditelji su mi najveća potpora, pomažu mi maksimalno i bez njih ne bi bio ni blizu ovoga što trenutno jesam. Volim provoditi vrijeme s prijateljima, popiti piće, otići u kino. Nisam neki fan klubova. Upisao sam dopisnu školu i za sada imam sve petice, bilo bi odlično kad bi tako i ostalo.”

 

Related Articles