UTAKMICE SEZONE U HT PREMIJER LIGI!!!

UTAKMICE SEZONE U HT PREMIJER LIGI!!!

Kakva košarkaška nedjeljna večer u dvorani Pepsija Božića! Fenomenalno je krenula Cedevita u utakmicu gdje je jednostavno razorila Cibonu tempom i energijom, a predvodili su ih mladi Kučić i Serdarušić koji su letili terenom i Cedevita uzima prvu četvrtinu rezultatom 28:18. Kapusta je morao rano izaći zbog 3 osobne i tu su krenuli problemi za Cibonu. U drugoj četvrtini je Cibona stala na loptu i nametnula svoj tempo igre i tu kreću ogromni problemi za “vitamine” jer Cibona uzima tu četvrtinu sa čak 33:16 na krilima nezaustavljivog Lovre Mazalina koji je radio apsolutno sve na terenu. Treća četvrtina je bila nastavak druge i utakmica je ušla u mirnije vode gdje su Cibosi poveli i sa 14 razlike, a Cedevita je griješila i bila nervozna.

U četvrtoj četvrtini kreće pravi show i simultanka prekaljenog majstora Krune Simona koji kao da je popio eliksir mladosti prije posljednje četvrtine. Na poluvremenu je imao 3 poena i 6 asistencija, a onda veže 3 trojke i 3 slobodna bacanja u posljednjoj četvrtini za apsolutni povratak Cedevite u utakmicu, nije izlazio iz igre i organizirao je svaki napad Cedevite. Kapusta pred kraj promašuje 2 bacanja i Cedevita ima napad za poravnanje gdje 2 puta promašuju, ali je iz skoka u napadu fauliran Jakov Mustapić na sekundu do kraja. 70% su mu slobodna u ovoj sezoni, ali oba zabija besprijekorno za produžetke. U produžetku Kruno Simon sa par majstorija i Sven Smajlagić sa par nemogućih poteza održavaju visok nivo igre, a Kučić gađa teške trojke. Kapusta radi peti faul i pošto je ranije Radovčić također izašao iz igre zbog faulova ulazi mladi 17-godišnji Frančešević koji je odigrao samo 15 minuta ukupno ove sezone. Fauliran je na +1 za Cibonu i hladnokrvno zabija oba bacanja za pobjedu Cibone nakon promašene trojke Kučića u zadnjem napadu.

Utakmicu je obilježio i ogroman broj faulova gdje su zbog 5 osobnih grešaka igru napustili Kapusta, Mazalin, Radovčić, Ciani, Vrgoč i Topolović, dok ih je još nekolicina ostala na 4 osobne.

Kod Cibone su najefikasniji bili prošlogodišnji član Mulaomerovićeve ekipe Sven Smajlagić sa 25 poena, 8 skokova i 5 zabijenih trica, fenomenalni Lovro Mazalin koji je kontrolirao tempo utakmice sa 19 poena, 11 skokova i 6 asistencija i Kapusta (10/5/7).
Cedevitu su predvodili silno motivirani Kruno Simon koji živi za ovakve zagrebačke večeri sa 24 poena, 4 skoka, 7 asistencija i 4 zabijene trojke i mlada nada hrvatske košarke Vito Kučić sa 20 poena i 4 zabijene trojke, dok je odličan bio i Renato Serdarušić sa 15 poena i 14 skokova. Divno je bilo vidjeti spoj mladosti i iskustva na bekovskim pozicijama kako se lijepo nadopunjavaju sa 45 poena kombinirano i par španerskih poteza…

Pobjeda Cibone 96:93!

Related Articles