Ponedjeljak, 16 svibnja, 2022
More

  POPULARNE OBJAVE

  Uvodni susret protiv Mozambika

  Danas u 13.30h, Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija počinje svoj put na kvalifikacijskom turniru u Ankari koji vodi na Olimpijske igre. Prvi protivnik našim curama je ekipa Mozambika.

  - Advertisement -

  Mozambik je na afričkom prvenstvu završio kao četvrti, međutim kako je trećeplasirani Senegal odustao od mogućnosti dodatnih kvalifikacija za Olimpijske igre, umjesto njih uskočili su naši današnji protivnici.

  Po FIBA-om rankingu Mozambik se nalazi na 37. mjestu (za usporedbu Hrvatska je 31). Reprezentacija je promijenila trenera i sada ih vodi trener Nasir Male koji je trener i prvaka Mozambika iz kojeg je najviše djevojaka u reprezentaciji koja se, nakon prvog dijela priprema u Africi, odlučila drugi dio odraditi u Portugalu. Tamo su odigrale jednu utakmicu s Portugalom i izgubile 72:66.

  Najbolje su im igračice Deolinda Ngulela, Anabela Cossa i Leia Tanucha Dongue. U Lisabonu im se pridružila i 36-godišnja Clarisse Machanguana, jedina igračica koja je prije 13 godina igrala i u WNBA.

  Glavna snaga im je momčadska igra. Nemaju posebno jake individualne košarkašice. Njihova ponajveća prednost je ta što niti jedna ekipa o njima skoro da i nema nikakvih informacija te je element iznenađenja uvijek moguć.

  - Advertisement -

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave

  NE PROPUSTITE