Uvodni susret protiv Mozambika

Array

Danas u 13.30h, Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija počinje svoj put na kvalifikacijskom turniru u Ankari koji vodi na Olimpijske igre. Prvi protivnik našim curama je ekipa Mozambika.

Mozambik je na afričkom prvenstvu završio kao četvrti, međutim kako je trećeplasirani Senegal odustao od mogućnosti dodatnih kvalifikacija za Olimpijske igre, umjesto njih uskočili su naši današnji protivnici.

Po FIBA-om rankingu Mozambik se nalazi na 37. mjestu (za usporedbu Hrvatska je 31). Reprezentacija je promijenila trenera i sada ih vodi trener Nasir Male koji je trener i prvaka Mozambika iz kojeg je najviše djevojaka u reprezentaciji koja se, nakon prvog dijela priprema u Africi, odlučila drugi dio odraditi u Portugalu. Tamo su odigrale jednu utakmicu s Portugalom i izgubile 72:66.

Najbolje su im igračice Deolinda Ngulela, Anabela Cossa i Leia Tanucha Dongue. U Lisabonu im se pridružila i 36-godišnja Clarisse Machanguana, jedina igračica koja je prije 13 godina igrala i u WNBA.

Glavna snaga im je momčadska igra. Nemaju posebno jake individualne košarkašice. Njihova ponajveća prednost je ta što niti jedna ekipa o njima skoro da i nema nikakvih informacija te je element iznenađenja uvijek moguć.

Related Articles