Velić: Momci su u zadnjoj četvrtini počeli igrati košarku

Array

Široki je na domaćem parketu slavio protiv Zadra rezultatom 80:71 i time upisao treću pobjedu u natjecanju regionalne lige. Iako su gosti iz Zadra kontrolirali utakmicu gotovo tri četvrtine, Široki je u zadnjoj četvrtini konsolidirao redove i zaigrao puno bolju obranu. Šut je proradio, pa na krilima Vragovića, Šutala i Planinića domaćini slave novu pobjedu na kraju.

Trener Širokog Ivan Velić je čestitao svojim momcima na briljantnoj pobjedi.

“Čestitam momcima. Izvukli su nemoguće. U zadnjoj četvrtini nisu gledali ni na semafor ni oko sebe već su počeli igrati košarku. Nije razlog naše pobjede u šutu, bez obzira što smo u zadnjoj četvrtini pogodili pet trica, već u odličnoj obrani. Šut je došao kao nagrada. Ne znam da je netko u ABA ligi u zadnjoj četvrtini napravio 31:12 prednost. Kad u ovakvoj utakmici izvučete pobjedu morate biti presretni”, kazao je Velić.

Organizator igre domaćih Karlo Vragović je upisao 16 koševa uz šut za tri poena 4-4. Istakao je obranu kao ključnu za pobjedu, te je pohvalio Zadrane na odličnoj utakmici.

“Tražili smo se tri četvrtine i pronašli u posljednjoj. Od kada sam u klubu bila je to naša najbolja četvrtina. U obrani smo pokrivali jedan drugoga, u napadu nas je napokon krenuo šut. Čestitam Zadru na odličnoj utakmici”, dodao je Vragović.

Trener Zadra Ante Nazor je čestitao domaćinima i kolegi Veliću na zasluženoj pobjedi. Istakao je Vragovića, Šutala i Planinića kao najvažnije u pobjedi Širokog.

“Čestitam Širokom i kolegi Veliću na pobjedi. Preokrenuli su utakmicu u svoju korist na kraju treće i u posljednjoj četvrtini, kada su otvorili šut. Mi smo slabo odgovorili, oni su dobili samopouzdanje i to je bio primjer iz košarkaške abecede kako se stoji na terenu. Imali su playmakera Vragovića koji je pogodio sve šuteve, krilo Šutala koji je zabio kada je trebalo i Planinića koji je imao stabilnost cijelu utakmicu”, izjavio je Nazor.

Bivši član Širokog, a sada centar Zadra Jozo Brkić, je za 11 minuta provedenih na parketu zabio osam koševa. Naglasio je šut Širokog kojeg je bilo teško zaustaviti.

“Ne mogu vjerovati što smo izgubili. Nismo imali sreće. Igrali smo obranu tri četvrtine, nastavili i dalje igrati, ali Široki je u zadnjoj četvrtini pogodio nemoguće šuteve. Nemoguće ih je bilo zaustaviti. Pogodili su sve živo”, kazao je Brkić.

Related Articles