Velić: Zaslužena pobjeda Igokee, mi moramo ispraviti greške

Array

U derbiju na Pecari u prvom kolu ABA lige slavio je gost iz Aleksandrovca. U pravoj rovovskoj borbi Igokea je imala više htijenja i žara za pobjedom. Iako su domaći košarkaši iz Širokog gubili 25 razlike dva puta su dolazili do pola koša, ali jednostavno nisu imali mirnoću i raspoloženog igrača koji bi odveo rezultat u njihovu korist.

Trener gostiju, Dragan Bajić, je bio iznimno zadovoljan te je kazao kako je u ovom trenutku njegova momčad kvalitetnija od tima s Pecare.

“Došli smo iznenaditi Široki i slaviti jer smatramo da smo u ovom trenutku kvalitetnija ekipa. Moj kolega Velić nije imao kompletnu ekipu tijekom cijelih priprema pa je to dosta nezgodno. Dobro smo počeli i postizali smo lake koševe uz dobru tranziciju i skok igru. Pad se dogodio u drugoj i trećoj dionici i naravno da s tim ne mogu biti zadovoljan. Zahvaljujem se publici koja je bila briljantna, a moram spomenuti da je suđenje bilo odlično”, rekao je Bajić.

Za razliku od Bajića, trener Širokog Ivan Velić nije krio nezadovoljstvo igrom svoga tima, ali je zasluženo čestitao gostima na odličnoj igri i u konačnici pobjedi.

“Ovako odigrati prvu četvrtinu je kriminalno. Razumijem i tenzije i dekoncentraciju ali primiti 30 koševa iz gluposti ne razumijem, a uz to smo imali i sedam izgubljenih lopti u prvoj dionici. Kad smo počeli igrati obranu otvorio se i napad ali onda smo opet počeli raditi gluposti da je to nevjerojatno. Zaslužena pobjeda Igokee, a mi moramo raditi dalje i ispraviti greške”, rekao je Velić.

Najbolji pojedinac u redovima Širokog je bio centar hrvatske reprezentacije Darko Planinić. Predvodio je Široki s 18 koševa, no i on je bio nezadovoljan.

“Utakmica se igra 40 minuta a mi to večeras nismo radili. U otvaranju smo bili skroz loši i kasnije se bilo teško vratiti. Kada smo konačno stigli rezultat i trebali preokrenuti mi nismo uspjeli”, rekao je Planinić.

Mladi hrvatski reprezentativac Boris Barać pohvalio je odličnu ekipu Igokee i istaknuo je prvu četvrtinu kao ključnu koja  je odredila daljnji tijek utakmice.

“Loše smo ušli u utakmicu, prvu četvrtinu smo katastrofalno odigrali pa je ona odredila tijek utakmice. Loše smo odigrali obranu te smo imali previše izgubljenih lopti u napadu. Kasnije je bilo preteško vratiti se u utakmicu, pogotovo protiv Igokee koja je dobra i iskusna momčad. Očekujem da ćemo se popravit u sljedećim utakmicama”, kazao je Barać.

Bivši košarkaš Širokog, Siniša Štemberger, ovaj je put bio u protivničkom dresu, a poslije utakmice zahvalio se domaćinima na odličnom gostoprimstvu.

“Dobra utakmica za nas. Došli smo ovdje sa samopouzdanjem da možemo slaviti i uspjeli smo. Znali smo da moramo krenuti dobro i da će nam to dati poticaj u nastavku. Zahvaljujem se publici i ljudima iz kluba na lijepom prijemu”, rekao je Štemberger.

Related Articles