Velik dan u Trnskom – dvorana dobiva ime “Boško Božić Pepsi”

Array
Cibonina dvorana dobila je ime po legendarnom košarkašu Draženu Petroviću, koji je taj klub odveo na vrh Europe. Kultna mala košarkaška dvorane na Trešnjevci, kod tramvajske remize, nazvana je po Ivanu Arapoviću, privredniku koji je 1937. godine osnovao prvi zagrebački košarkaški klub Martinovku (kasnije Trešnjevka, pa Industromontaža, Monting, Zrinjevac…) I odbojkaši su odali počast svom bardu, igraču i treneru Bojanu Straniću, čijim se imenom diči Dom odbojke uz Savu.

Još jedna kultna zagrebačka dvorana od danas će ponosno nositi ime jednog velikog sportskog imena koje je zadužilo zagrebačku, ali i hrvatsku košarku, ime Boška Božića Pepsija, legendardnog trenera Sigeta, Novog Zagreba i Zagreba, kako je klub mijenjao imena kroz povijest. Školska sportska dvorana Trnsko, sagrađena 1982. godine, od danas, ponedjeljka 16. prosinca, na datum Pepsijevog rođenja, 1952. godine, nosi njegovo ime. S pravom, tu je Pepsi godinama ‘rudario’, tu su njegovi Mravi ‘tukli’ velike klubove, tu su se, na katu, u kultnom kafiću Mrav slavile pobjede, ali i natapalo grlo nakon poraza.

Inicijative su se prihvatili neki Pepsijevi bivši igrači, Boro Gnjidić kao najagilniji među njima, neki novinari koji su godinama pratili taj klub, članovi i navijači… I samo godinu dana nakon njegove smrti ime mu odlazi u legendu. I pravo da je tako, Pepsi je ionako par minuta hoda od dvorane odrastao, tu se sada zatvorio njegov ovozemaljski krug.

Related Articles