Četvrtak, 30 lipnja, 2022
More

  Veliki Dalmatinski derbi u nedjelju uz TV prijenos: Trebaju li Splićani žrtvovati utakmicu?

  Veliki dalmatinski derbi trebao je biti velika bitka za 1. mjesto, ali porazom kod Škrljeva u utakmici nadoknade, Split je značajno smanjio svoje šanse, tako da sada visi i njihovo 2. mjesto. Split je očito u padu. Nekoliko izgubljenih utakmica u nizu svjedoči koliko ih je poremetila posljednja samoizolacija.  Nedostaju istina Mesiček i Perasović, a susret kod Škrljeva propustio je i Ukić, ali opet su ti izgubljeni bodovi veliko iznenađenje. Split sada ima 6 poraza poput Cibone, a Zadar 4.

  Momčad Veljka Mršića također je nadoknadila jednu utakmicu iskoristivši priliku da ponovno isprobaju Jazine kao domaćini. Bit će tako i sljedećih dana zbog malonogometnog turnira u dvorani Krešimira Ćosića. Zadar je tako lako porazio Šibenku s 98:83. Igrali su nakon 8 dana pauze što im se nije dogodilo ove sezone osim kada su bili u samoizolaciji. Zadar je zbilja blizu “jedinici”, ali i Split traži rehabilitaciju. Veliki derbi u nedjelju bit će uz prijenos na  HTV-u.  – tako izgleda najava na stranicama našeg saveza.

  Treba li Split žrtvovati utakmicu ?

  Međutim, postoji jedno važnije pitanje od samog Dalmatinskog derbija, a to je pitanje ostanka Žutih u ABA ligi, odnosno izbjegavanja dodatnog “play-ina” i 13. mjesto. Tko će biti trinaesto prase uskoro ćemo saznati, no da stvar bude gora kolo odluke igra se u ponedjeljak, samo dan nakon velikog derbija HT Premijer lige.

  Ruku na srce pa je ABA liga odlučila težiti ka regularnosti pa su promijenjene satnice utakmica koje će se odigrati u istome terminu, što je pohvalna činjenica. Tako se razne kalkulacije mogu “ubiti u startu”, ali Split nema što kalkulirati. Pobjeda protiv Partizana i tek onda gledati na ostale!

  Svakako treba istaknuti kako organizacijski ovaj derbi nikako ne ide u prilog Žutima pošto u 24 sata igraju dvije tako važne, pa i prevažne utakmice. Veliko je stoga pitanje: Hoće li i treba li Karakaš i Split žrtvovati derbi protiv Zadra kako bi se svježe i odmorno ušlo u dvoboj s Partizanom u Beogradu?

  Kako vidimo iz priloženog, korona je definitivno narušila formu Splićana, a vremena za povratak iste skoro pa i nema!

  NAJČITANIJE VIJESTI TJEDNA

  zadnje objave