Veliki interes europskih klubova za bivšeg NBA igrača

Derrick Williams je nakon neuspješnog NBA početka svoj put pronašao u Europi. Amerikanac se odlučio prijeći na Stari kontinent jer je prihvatio da polako gubi na značaju u NBA momčadi za koje je nastupao. Stoga je izabrao Europu gdje bi se mogao nametnuti kao jedan od lidera.

Odličan početak u Bayernu donio mu je ugovor s Fenerbahčeom što je ujedno označio napad na euroligašku titulu. Posljednjih mjesec dana se mnogo dovodio u pitanje njegov ostanak u Turskoj, no doznajemo da je Fenerbahče zainteresiran za nastavak suradnje. Naravno to će biti moguće samo ako financijska priroda to dozvoli, a za sada je to pitanje poprilično neizvjesno.

Također doznajemo da su u nizu zainteresiranih momčadi poput Armani Milana i izraelskog Maccabija koje čekaju u redu za Williamsa. Objema ekipama bi dobro došao polivalentni centar/krilni centar s odličnim napadačkim arsenalom.

_

Za sada je sigurno samo da Milano neće imati problema s financiranjem. S druge strane većina Euroligaša se ipak nalazi u neizvjesnoj situaciji zbog otkazivanja sponzorskih ugovora koji će u konačnici diktirati budžet i rostere za sljedeću sezonu.