Veliki uspjeh mladog Hrvata: Potpisao je profesionalni ugovor s Realom

Mnogi mladi košarkaši budu dio omladinskog pogona velikog Real Madrida, ali samo rijetki od njih uspiju doći do potpisa profesionalnog ugovora. Upravo to je uspjelo 18-godišnjem Zagrepčaninu, Borisu Tišmi, koji je s kraljevskim klubom potpisao dvogodišnji ugovor.

Boris je član Reala već gotovo punih pet godina, kada je u španjolsku metropolu stigao iz KK Dubrave. Svojim velikim napretkom tijekom godina te odličnim nastupima za kadete i juniore kluba, uvjerio je čelnike da je materijal za velike stvari. Tišma se na ovaj način pridružio malom broju hrvatskih košarkaša koji su bili članovi Reala: Dražen Petrović, Žan Tabak, Damir Mulaomerović, Mario Stojić, Marko Tomas, Bojan Bogdanović te Ante Tomić.

Tišma koji je u veljači postao punoljetan,  ljeto je proveo u Hrvatskoj gdje je najprije trenirao na Velesajmu pod paskom izbornika Veljka Mršića. Zatim je individualne pripreme odrađivao u Zadru, točnije ŠC Višnjiku, gdje mu je kondiciju brusio Jure Šango, koji je u međuvremenu postao kondicijski trener Cibone (barem privremeno). Proteklog tjedna priključio se pripremama Reala pod vodstvom Pabla Lasa. Podsjetimo, mladi košarkaš je bio i član zlatne kadetske reprezentacije Hrvatske koja je 2018. godine osvojila Eurobasket u Novom Sadu, kada su momci Milana Karakaša u velikom finalu svladali Španjolsku.