Velimir Perasović trener mjeseca u Endesa ligi

Array

Velimir Perasović još jednom je potvrdio svoju trenersku kvalitetu. Na klupi Valencije, u proteklom mjesecu, nizao je samo pobjede pa je sukladnom tome dobio nagradu za trenera mjeseca u Španjolskoj.

Perasović je vodio mnoge klubove u dosadašnjoj karijeri i u gotovo svakom je bio uspješan. Najveći broj ekipa kojima je bio trener jesu upravo španjolske, tako je Splićanin bio na klupi: Seville, Kutxe Labora, Estudiantesa i sada Valencije, a još je radio u Splitu, Ciboni i Efes Pilsenu.

Ugovor ga s Valencijom veže na dvije godine, a prema rezultatima mogao bi tamo ostati i duže. Španjolska ekipa odlično gura na oba fronta. U EuroCupu su trenutno na trećem mjestu dok su u španjolskom prvenstvu, na drugom mjestu, odmah iza velikog Reala iz Madrida s omjerom 7-1.

Upravo je prošli mjesec bio odličan za njih. U Endesa ligi upisali su četiri pobjede iz isto toliko susreta. Na domaćem terenu svladali su Valladolid i Zaragozu za koju nastupa naš Damjan Rudež dok su u gostima bili uspješniji od Monbusa Marija Delaša te Fulenbrade. Ukupna koš razlika nakon ovih utakmica bila je plus 117 u korist Valencije, odnosno u prosjeku su pobjeđivali s 30 razlike svoje protivnike.

Serija još uvijek nije zaustavljena jer su i ovaj mjesec počeli s pozitivnim rezultatom. Na domaćem terenu slavili su protiv Herbalife Gran Canarije.

Related Articles