Veljko Mršić: Biti ćemo prava momčad koja uživa igrati zajedno

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, Veljko Mršić, u razgovoru za Novi list najavio je prvu utakmicu u sklopu priprema za predstojeći kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre koji će se održati u Splitu od 29. lipnja do 4. srpnja.

Izbornik Mršić nije imao vremena za odmor nakon osvajanja naslova prvaka Hrvatske sa Zadrom:

“U subotu smo završili, u nedjelju imali oproštajni ručak, a zatim sam krenuo za Zagreb. U ponedjeljak se već radilo na pripremama za okupljanje, posljednjim detaljima, dok smo se u utorak okupili i došli u Opatiju. Dobro, prvog tjedna bilo nas je sedam, osam ili devet na treninzima pa sam se uspio malo regenerirati u ovoj lijepoj atmosferi i uvjetima koje imamo na raspolaganju. I igrači i ja. Dobili smo malo energije za ono što slijedi do kraja. Imamo mir i vrhunske uvjete. Opatija sad ima fenomenalnu dvoranu i za trening, sve nam je blizu i jako smo zadovoljni. Nadam se samo da će se i riječka košarka vratiti gdje je bila početkom devedesetih godina, kada je dvorana na Trsatu bila stalno puna, tada su u Prvoj ligi postojala i dva kluba. Šteta je i za Rijeku i hrvatsku košarku da danas nema klub na jednoj višoj razini.”

Reprezentacija se za kvalifikacijski turnir priprema u Opatiji, a danas od 19 sati (prijenos na SportKlubu) igraju prvu pripremnu utakmicu protiv Slovenije, kojoj se jučer pridružio i Luka Dončić.

“Ovo moramo shvatiti kao nagradu, koju smo nenadano dobili”

“Godinu dana smo ovo čekali. Nažalost, zbog pandemije i kasnog početka NBA sezone, nedostajat će nam dva od tri igrača koji su još uvijek tamo. Ostali smo i bez nekih euroligaških igrača zbog ozljeda. Nećemo biti u najboljem sastavu, ali bit ćemo prava momčad koja uživa igrati zajedno. Ovo moramo shvatiti kao nagradu, koju smo nenadano dobili. Kada smo dobili tu priliku, a dobili smo i domaćinstvo, to je dodatna prilika za promociju košarke nakon finalne serije doigravanja, koja je bila dobro praćena.”

Hrvatsku u petak čeka još jedan susret sa Slovencima, a 23. i 24. lipnja priliku za posljednje uigravanje prije turnira imati će protiv nacionalne vrste Portorika.

Prvu kvalifikacijsku utakmicu Hrvatska će odigrati 30. lipnja protiv Brazila, kojeg s klupe vodi Aleksandar Petrović, a dan kasnije snage će odmjeriti sa Tunisom.

Foto: HKS/Marin Sušić

Related Articles