Veljko Mršić progovorio o turniru u Kini i mogućnosti igrača

Array

Hrvatski košarkaši nedavno su se iz Kine vratili sa skalpom i plijenom. Izabranici Veljka Mršića skinuli su skalp domaćinu Svjetskog prvenstva, osvojili turnir, a time i glavnu nagradu koja je iznosila 30.000 USD.

– Svota koju smo zaradili još je i veća i takva je da smo zaradom u Kini pokrili troškove cijelog reprezentativnog ljeta – kazao je izbornik.

Nakon uvjerljive pobjede nad Kinom u finalu Stanković Cupa mnogi su se zapitali u kakvom je to sastavu igrao domaćin kada ga je tako lako pobijedila reprezentacija koja neće ni biti na SP-u.

– Šteta što nas neće biti tamo, to je bila jedna prilika koju nismo iskoristili. Inače, iz momčadi koja će nastupiti na SP-u Kinezima je nedostajao samo jedan igrač. Obranu smo odigrali odlično. Kinezi su prvo poluvrijeme šutirali trice 1-19, no od tih 19 šuteva barem 15 je bilo preko ruke, odnosno na isteku napada, a za dvicu su imali tek 12 šuteva.

Rezultat protiv Kineza počeo je rasti ulaskom Rogića u igru.

– Roko je u finalu turnira odigrao najbolju ovoljetnu utakmicu, rekao bih da je to bilo profesorski, s kontrolom ritma, šuterski jako dobro. U svojih 28 minuta možda je samo u 2-3 situacije odigrao tako da si mogao reći da je mogao bolje.

Je li Cibona pogriješila što ga nije zadržala za plaću 5000 eura godišnje veću u odnosu na ono što mu je klub nudio? I je li se Roko zaletio odlaskom u češku ligu?

– Cibona je ostala bez jednog jako dobrog igrača, a za njega odlazak u Češku nije loša odluka jer je došao u njihov najjači klub koji igra VTB ligu i Fibinu Ligu prvaka, a on će s dvojicom Amerikanaca dijeliti 80 minuta na poziciji razigravača i beka šutera.

Iako je i odlazak u Kinu bio školska turneja, Mršiću je očito bilo jako važno osvojiti turnir.

– Prvi sam put ovo ljeto vodio jednu utakmicu tako da je svakako dobijemo pa sam se oslonio na rotaciju od devet igrača, a dosad smo u svakoj utakmici koristili minimalno 11. Zbog toga se i dogodilo da u finalu nisam koristio jednog Uljarevića jer se on fizički mora dignuti. Inače, u kreaciji on ima golemi potencijal, možda i najveći od svih suigrača, samo treba svoje tijelo dovesti na višu razinu.

Je li osvojiti turnir bilo bitno zbog nagrade za prvo mjesto ili zbog stvaranja pobjedničke atmosfere u reprezentaciji koja je prošle dvije godine odveć gubila?

– Više je to bilo zbog ovih momaka. Novac je ionako posljedica nečeg što radiš dobro.

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/sport/govore-nam-da-ovako-dobru-hrvatsku-vec-dugo-nisu-vidjeli-1335532 – www.vecernji.hr

Related Articles