#234

Veljko Mršić:”I dolaskom NBA igrača baza će nam ostati ovi momci!”

Nakon odlične utakmice i pobjede protiv domaćina “balona” Turske u petak, hrvatska košarkaška reprezentacija u nedjelju je svladala i Švedsku te tako osigurala nastup na EuroBasketu 2022. godine. Poslije dvoboja, izbornik Veljko Mršić za HRT Sport osvrnuo se na igru momčadi, ali i određena pitanja koja su stizala kod selektiranja igrača.

Jako sam zadovoljan i sretan s onim što smo napravili, sretan sam s dečkima koji su proveli ovo vrijeme tu, i prvi prozor i ovo u Istanbulu. Uživali su u zajedničkom vremenu, odlično smo trenirali i koračić fali da osiguramo prvo mjesto u skupini.” – rekao je Mršić te dodao.

“Homogenost me čini najsretnijim, čak više od ovog rezultata. Mi smo imali dobar program, u ljeto 2019. smo selektirali ovu momčad, dosta tih igrača sam trenirao i znam dosta o njima. Govorili su da ima boljih igrača, ali ja sam posvetio puno pozornosti na karakter igrača, kako reagiraju kad je teško, kad se gube utakmice. No puno je posla pred nama, da dođemo tamo gdje želimo. Imamo veliku želju, cilj ispred nas, cilj koji držimo kao tajnu svlačionice, sve radimo da tu želju ostvarimo.”

Za kraj, izbornik tvrdi kako će i dolaskom NBA igrača naglasak staviti na igrače koji su bili ovdje, ali i težiti tome da nitko ne poremeti odličnu kemiju momčadi.

“Bit će to slatke brige , ali tko god uđe ne smije poremetiti ovo što smo ovdje napravili, ovi igrači koji su tu cijelo vrijeme su baza ove momčadi, ne smijemo dopustiti da izgubimo ovu kemiju, iako će igrači koje dodamo sigurno podići kvalitetu ekipe. Od sportskih prijatelja, ne samo iz Hrvatske, dobivamo poruke da nisu nikad vidjeli Hrvatsku tako homogenu, da igra kao momčad, to me jako veseli.” – zaključuje Mršić.