Veljko Mršić:”Mavra je vođa momčadi, ideja su hrvatski igrači”

Gost nove epizode Sportklub podcasta bio je aktualni hrvatski izbornik i novopečeni trener KK Zadra, Veljko Mršić. Progovorio je o svojoj odluci da preuzme užarenu klupu zadarskog kluba, ali i momčadi za novu sezonu.

“Zadar sam preuzeo jer mi je to bila zanimljiva ideja. Zadar mi je oduvijek bio privlačan klub i kada sam gostovao tamo kao igrač,ali i trener osjećao sam zavist zbog podrške koju imaju od svojih navijača. Uvijek sam bio optimist i vjerujem da se može napraviti nešto dobro. Napravio sam dobru analizu i na osnovu toga sam odlučio preuzeti Zadar. Znam da neće biti lako, ali bit će vrlo izazovno.”

Pojačanja za novu sezonu tek treba pronaći i dogovoriti, a u međuvremenu klub je dogovorio produžetak suradnje s nekim od igrača iz prošle sezone. Mršić je naglasio jedno ime.

“Mavra je vođa momčadi i ima samopouzdanja što meni apsolutno ne smeta. Međutim, idemo korak po korak, moramo prvo oformiti momčad i fokus je na procesu, a ne na krajnjem cilju.”

Ideja kluba je dovođenje hrvatskih igrača, ali se ne isključuje mogućnost dolaska Amerikanaca.

“Ideja je da potpišemo neke hrvatske igrače, a opcija su i Amerikanci koji ako dođu moraju biti prava pojačanja za klub. Želio bih pohvaliti upravu koja već dvije sezone ispunjava svoje obaveze prema igračima i stručnom stožeru vrlo korektno i na vrijeme. Siguran sam da će se tako i nastaviti.”

Cijeli podcast pogledajte OVDJE. 

Related Articles